Vágólapra másolva!
Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint a közvéleményt megosztó Nagy László-ügyben az a lényeg, hogy a visszatérő játékost jól fogadták válogatottbeli társai.

Vetési az m1 Ma Reggel című műsorában szerdán elmondta: sok oka volt annak, hogy a Barcelona átlövője három évig nem vállalta a szereplést a válogatottban, de sikerült olyan feltételeket teremteni, amelyek révén eldönthette, hogy visszatér.

"Az a meghatározó, ahogy a társai fogadták" - fogalmazott Vetési, aki egyben utalt rá: ha bárkiben aggály merült volna fel Nagy személyével kapcsolatban, akkor a szövetség nem biztos, hogy erőlteti a visszatérését. Az elnök jelzésértékűnek tartja, hogy Nagy azzal a Fazekas Nándorral lakik egy szobában az edzőtáborban, akivel korábban is.

Nagy László kedden már pályára lépett a norvégok elleni világbajnoki selejtezőre készülő válogatottban a dél-koreaiakkal szembeni zártkapus, nem hivatalos mérkőzésen.

"Sokan az olimpiára figyelnek, de a csapatnak most a vb-selejtezőre kell koncentrálnia. Bár a jövő évi spanyolországi vb nem olimpiai kvalifikációs torna, ennek ellenére fontos, hogy ott legyünk, mert nem szerencsés kikerülni az élvonalból" - mondta Vetési, aki a londoni játékok sorsolására is kitért.

"Brutálisan erős csoportba kerültünk. Nem kell számolgatni, minden ellenfelünktől pontokat kell szerezni a továbbjutáshoz. Előnye lehet a válogatottnak, hogy ebben az összetételben az ellenfelek nem látták, nincs róla például videofelvétel" - fogalmazott.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese a norvégok elleni vb-selejtező után már kizárólag az olimpiára készül, ahol a spanyol, a horvát, a szerb, a dán és a dél-koreai csapat lesz a csoportellenfele.