Vágólapra másolva!
Nem pénzkérdés számára a válogatott, ahová azért tért vissza, mert veszprémi játékosként ez kézenfekvő - jelentette ki Nagy László a Nemzeti Sportnak adott interjújában. Nagy azt mondta, a katari vagy a spanyol válogatottban is játszhatott volna.

"Azt érzem, a fiúk, akiknek a többségével tartottam a kapcsolatot, őszintén örülnek a hazatérésemnek, és én is boldog vagyok, hogy ismét a válogatottban szerepelhetek" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Nagy László, aki hétfőn jelentette be, hogy három év után visszatér a magyar válogatottba.

Nagy azt mondta, hogy válogatottbeli visszatérése összefügg a Magyarországon élő családjával és Veszprémbe szerződésével (az még nem dőlt el, hogy még idén vagy csak jövőre csatlakozik a bajnokcsapathoz). "Veszprémi játékosként - valamint a keretnél a körülmények pozitív változása után - kézenfekvő volt, hogy elfogadjam Mocsai Lajos invitálását " - mondta Nagy az interjúban.

A Barcelonától távozó jobbátlövő szerint óriási fordulatot hozott az életében az elmúlt időszak, és eldöntötte, hogy Veszprémben fejezi be a pályafutását. A válogatottságról azt mondta, hogy az számára nem pénzkérdés. "Én akár katari és spanyol válogatott is lehettem volna, nem kis összegért. A veszprémi igazolásom kapcsán a valóságtól messze elrugaszkodó, képtelen találgatások láttak napvilágot" - jelentette ki, de azt nem árulta el hogy mennyit fog keresni Veszprémben.

Enric Masip, a Barcelona technikai igazgatója korábban azt mondta, hogy Nagy majdnem kétszer annyi pénzt kap majd Veszprémben, mint Barcelonában, az [origo] korábbi információja szerint ez azt jelenti, hogy az eddigi havi 25 ezer euró helyett új csapatában 45 ezer eurót fog keresni.

Az EFE spanyol hírügynökség ennél is kecsegtetőbb veszprémi ajánlatról írt, eszerint a magyar bajnok évi 750 (havi 62,5) ezer eurót fizetne Nagynak, míg a Barcelona ajánlata évi 400 ezer euróról szól.

Nagy hétfői bejelentkezése után Mocsai Lajos szövetségi kapitány azt mondta, hogy örömmel várja vissza a jobbátlövőt a válogatottba. A női válogatott korábbi kapitánya, Laurencz László keményen beszólt Nagynak, aki szerinte három éve hülyíti az országot. Nagy László egyelőre utolsó barcelonai meccséről készült riportunkat itt olvashatja.