Vágólapra másolva!
Akárcsak az első mérkőzésen, a Los Angeles Kings ismét hosszabbításban győzte le 2-1-re a házigazda New Jersey Devilst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa-döntőjében, és így már 2-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

döntő, 2. mérkőzés:
New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1), hosszabbítás után
gól:
R. Carter (43.), illetve Doughty (8.), J. Carter (74.)
az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Los Angeles javára.

Hatalmas iramban kezdődött a meccs, és már a 8. percben megszerezte a vezetést az első ütközetet is hirtelen halálban nyerő Kings. A hátvéd Doughty saját harmadából indulva vette be a háromszoros bajnok Brodeur kapuját.

A két csapat játékosai sokat ütköztek, ám a hazaiaknak volt erejük ziccerek kialakítására is, de jól védett a Kings-kapusa, Quick. A második szünet után Ryan Carter nyúlt bele Zidlicky távoli lövésébe, és ezt már nem védhette Quick, akinek nyolc összecsapás után ez volt az első bekapott gólja a harmadik harmadban. Az utolsó másodpercekben a hazaiak sztárja, Kovalcsuk a kapuvasat találta el, így ismét jöhetett a túlórázás.

Óriási helyzetek maradtak ki a hirtelen halálban, majd a 74. percben a keresztbe mozgó Jeff Carter visszalőtte a pakkot a rövid sarokba, eldöntve így a hosszú csatát.

A Los Angeles a mostani rájátszásban mind a tíz, a tavalyi szezont is beleszámítva pedig az utolsó 12 idegenbeli találkozóját megnyerte (a két mutató NHL-rekord), ráadásul ami a hosszabbításos ütközeteket illeti, ott is százszázalékos (4-ből 4 siker). A következő két mérkőzésnek Los Angeles ad otthont, az elsőnek magyar idő szerint kedd hajnalban.