Vágólapra másolva!
A TEVA-Vasas-UNIQA nyerte a magyar férfivízilabda-bajnokságot, mivel a címvédő Eger elleni finálé vasárnapi, harmadik mérkőzésén 11-8-ra győzött, s ezzel 2-1-re diadalmaskodott a párharcban.

Döntő, 3. mérkőzés:
TEVA-Vasas-UNIQA - ZF-Eger 11-8 (0-2, 2-2, 5-2, 4-2)
gól: Steinmetz Á. 3, Brguljan, Katonás 2-2, Boskovic, Fülöp, Fazekas, Vörös 1-1, illetve Biros, Hosnyánszky 2-2, Bátori, Kovács G., Seman, Kovács G. 1-1
A párharc végeredménye: 2-1 a Vasas javára.

Az első meccsen a Vasas hétfőn szintén hazai medencében 6-5-re nyert, majd az egriek csütörtökön egy 10-7-es sikerrel egyenlítettek a párharcban.

A mindent eldöntő összecsapást az Eger kezdte jobban és nyugodtabban, a nyitónegyedben kétgólos előnyre tett szert. A folytatásban a Vasas ugyan egyenlített, de a félidőre visszaállította az eredeti különbséget Gerendás György csapata.

A harmadik negyedben egy ideig felváltva potyogtak a gólok, aztán az Eger pontatlanná vált támadásban, s ezt kihasználva a Vasas előbb ismét egyenlített, majd a játékrész lejárta előtt első ízben a vezetést is magához ragadta. A záró nyolc percben is a Vasas játszott jobban, így összességében megérdemelten hódította vissza az Egertől a bajnoki címet.

Története során 17. bajnoki címét ünnepelheti az angyalföldi gárda, amely legutóbb két éve lett aranyérmes.