Vágólapra másolva!
A Buducnost Podgorica nőikézilabda-csapata az idegenbeli kétgólos győzelem után hazai pályán 23-13-ra leiskolázta a címvédő norvég Larvikot, és magabiztosan jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Győri Audi ETO lesz az ellenfele. Az első meccsre május első hétvégéjén Magyarországon kerül sor.

Popovic hetesből alázta meg a világ egyik legjobb kézikapusát - videó

Eredmény, BL-elődöntő, visszavágó:
Buducnost (montenegrói) - Larvik (norvég) 23-13 (10-7)
Podgorica, Moraca, 5000 néző
v.: Jiri Opava, Pavel Valek (cseh)
gól: Popovic 7/3, Savic 4, Bulatovic 3, Cvijic 2, Jovetic 2, Miljanic 2, Knezevic 1, Radovic 1, Djokic 1, illetve Sulland 3, Riegelhuth 2/1, Johanssen 2, Kurtovic 2, Blanco 2, Larsen 1, Breivang 1
hetesek: 4/3, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 2 perc
Továbbjutott: a Buducnost 45-33-mal, kettős győzelemmel

A Buducnost nyolcadik alkalommal játszhat elődöntőt a Bajnokok Ligájában, de eddig még sohasem sikerült továbbjutnia - igaz, most először fordult elő, hogy az első összecsapást sikerült megnyernie. A Moraca-sportcsarnokban utoljára egy éve éppen a Larvik tudott nyerni, a norvégok azt remélik, ha megismétlik a tavalyi BL-elődöntős bravúrt, akkor bejuthatnak a fináléba.

A vendégek kezdték a mérkőzést, de az első gól Bulatovic lőtte lerohanásból, Riegelhuth egyenlített. A közönség élőképpel kedveskedett a hazaiaknak, őrült hangorkán uralkodott a Moracában.

Bulatovic első hetesét Leganger védte, a norvégok azonban nagyon sokat hibáztak támadásban, így nem tudtak élni a lehetőséggel. A játékvezetőknek két perc után meg kellett szakítani a meccset, mert a kezdőkörben egy almacsutkához hasonló tárgy landolt.

Sullad már a Larvikot juttatta előnyhöz (1-2). Bulatovic egyenlített egy bombaátlövéssel (2-2). Leganger jól védett, a védekezés mindkét oldalon kemény, határozott, de nem durva volt, egy labdaszerzést követően Tonje Larsen ismét a norvégokat juttatta előnyhöz (2-3).

Woltering is bemutatott egy nagy védést a másik oldalon, Bulatovic pedig már harmadik gólját lőtte (3-3). Kristiansen harcolt ki hetest, Riegelhuth szerencsével, de belőtte (3-4) - ezt a szurkolók egy petárdával ünnepelték.

Cvijic beállóból volt eredményes (4-4), majd Riegelhuth kerülhetett volna ziccerbe, de a hatoson belül szaladt át, így a játékvezetők elvették a labdát. Bulatovic hetest harcolt ki, Popovic bevágta (5-4). Sulland egyenlített (5-5).

A 16. percben vendégek beállósa, Blanco kapott két percet, de hiába, mert a hazai szélsők úgy féltek Legangertől, mint a tűztől - két helyzet is kimaradt. Miljanic a jobbszélről már egyenlő létszámnál lőtte ki a jobb felsőt (6-5). Sőt, egy labdaszerzést követően ismét ő villant (7-5).

A 22. percben Cvijic kapott két percet, a megítélt hetest azonban Riegelhuth a szemaforozó Woltering bal karjába vágta. Johansen azonban a bal szélről magabiztosabb volt (7-6). Beállóba érkezett az egykori győri Djokic, aki azonnal hetest harcolt ki, Popovic bevágta (8-6).

Az hogy nem dőlt el a meccs az első félidőben, egyértelműen Legangernek volt köszönhető, szenzációsan védett a Larvik kapusa. Gjekstad edző időt kért az utolsó négy percre.

A 28. percben Popovic egyéni akció végén háromra növelte az előnyt (9-6), Sulland átlövése célt ért (9-7). Időt kért Dragan Adzic is.

70 másodperccel a félidő vége előtt Mehmedovic ziccerét Leganger védte, a másik oldalon Woltering is nagyot halászott, Knezevic találatával 10-7-es hazai előnnyel zárult a félidő. Félelmetes adatok: a norvég kapus 47, a Buducnost német kapusa 46 százalékkal védett az első 30 percben!

A szünet után Leganger két, Woltering egy bravúrja után majdnem három percig várni kellett az első gólra, azt Savic lőtte (11-7). Aztán egy újabb Woltering-bravúr és Popovic-gól (12-7) szinte megpecsételte végleg a norvégok sorsát.

A címvédő képtelen volt gólt dobni, Jovetic góljával már hatra nőtt a montenegrói előny (13-7).

Cvijic beállós posztról lőtt gólt (14-7), a Larvik kénytelen volt időt kérni - már nem a továbbjutás, hanem a tisztes búcsú lehetett a cél.

A 40. perc végén Savic lőtt gólt (15-7), Blanco tiszta ziccerben a kapu mellé lőtt. A Buducnost úgy alázott, hogy a mezőny legjobbja saját kapusa mellett Leganger volt. 13 percet és 45 másodpercet kellett várni a második félidő első norvég góljára, Johansen szerezte (15-8).

Kurtovic is megszerezte első találatát (15-9), Savic villant ismét (16-9). Blanco végre kétszámjegyűvé tette csapata góljainak számát (16-10), Popovicot senki sem támadta, a szaggatottról beverte (17-10). Kurtovic ugyanígy cselekedett (17-11).

Az utolsó tíz perc hétgólos hazai előnyről indult, a 18. gólt Popovic szerezte, Woltering lassan hatvan százalék közelébe tornászta védőszázalékát. Blanco ugyan megadásra kényszerítette (18-12), de Cvijic csodás leválás után gyorsan válaszolt (19-12).

Breivang az 55. percben szerezte első gólját (19-13), Djokic is így tett, egy óriási Leganger-bravúrt követően a hatoson bevetődve pöckölt a jobb alsó sarokba (20-13). Savic ziccerig verekedte magát (21-13), Jovetic a jobbszélről talált be (22-13), Popovic átejtette hetesből Legangert - közte tíz (23-13).

A Buducnost elképesztő mérkőzésen, fantasztikus kapusteljesítményének köszönhetően leiskolázta a címvédőt, és magabiztosan, kettős győzelemmel jutott be a döntőbe.

A finálé első mérkőzését május első hétvégéjén játsszák, a házigazda biztosan a Győr lesz, amely várhatóan ismét Veszprémben játssza mérkőzését.