Vágólapra másolva!
A hazai 34-26-os győzelem után idegenben 38-35-ös vereséget szenvedett a Ferencváros nőikézilabda-csapata, de így is bejutott a KEK-döntőbe. A továbbjutás nem forgott veszélyben, a második játékrészben már hét góllal is vezetett a magyar együttes.

Eredmény, KEK, elődöntő, visszavágó:
Dinamo Volgográd (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 38-35 (17-18)
Volgográd, Dinamo Sportcsarnok
v.: Leandersson, Lindroos (finn)
Továbbjutott: az FTC 69-64-es összesítéssel

Élő közvetítés

Bár a magyarok szereztek vezetést, az orosz gárda alaposan ráijesztett magyar riválisára, ugyanis alig pár perc után a Volgográd felére csökkentette hátrányát (5-1). Ezt követően viszont észbe kapott Elek Gábor együttese és megkezdte a felzárkózást. Az FTC elsősorban Kovacsicz és Szarka góljaival apasztotta a különbséget, s ekkor állandósulni látszott a kétgólos differencia (10-8).

Szucsánszki és Tomori is egyre jobban játszott, minek köszönhetően a magyarok 12-12-nél utolérték ellenfelüket, sőt Kovacsicz a vezetést is megszerezte. Ez mintha kissé meg is törte volna a hazaiak lelkesedését, mert sorozatos technikai hibáik után ellépett a Ferencváros (14-17), igaz, a szünetre a Volgográd egy gólra csökkentette hátrányát.

Forrás: MTI/Beliczay László

Az orosz együttes a folytatásban sem tudott az FTC fölé kerekedni, amely higgadtan játszva biztosan őrizte vezetését a visszavágón, egyúttal magabiztos előnyét az összesítésben is. Ekkor elsősorban a válogatott irányító, Szucsánszki remekelt sorozatban három gólt szerezve (20-22). Az FTC olyannyira magabiztossá vált, hogy Zácsiknak kínai figurából sikerült betalálnia. Szucsánszki pedig egyszerűen tarthatatlan volt az oroszok számára, betörésből, átlövésből és büntetőkből is rendre eredményes volt, így már hétgólosra hízott a kinti előny (22-29).

A már biztosnak tetsző továbbjutás tudatában viszont alaposan kiengedett a magyar csapat, Elek Gábor mindenkinek lehetőséget adott a bizonyításra, így 33-33-nál az oroszok beérték az FTC-t.

Az utolsó percekben már csak az okozott némi izgalmat, hogy Borscsenko hetesből fejen dobta Pastrovicsot, amiért kiállították. A Volgográd végül győzelemmel búcsúzott a sorozattól, a zöld-fehérek a fináléban vagy a német Leipziggel, vagy a dán Viborggal találkoznak. Hogy melyikkel, az csak a hétfői visszavágón derül ki, az első, lipcsei felvonást a házigazdák nyerték egy góllal. A Ferencváros a harmadik orosz csapatot búcsúztatta a mostani sorozatban.