Vágólapra másolva!
Súlyos sérülést szenvedett szombaton, a Gyöngyös elleni edzőmeccsen Ilyés Ferenc, az olimpiai selejtezőre készülő magyar férfikézilabda-válogatott csapatkapitánya.

A balátlövő külső bokatörést szenvedett, a játékost Tatán még a szombati nap folyamán megoperálja dr. Béres György. Szikra-Mezey Csaba, a válogatott terapeutája elmondta, rögtön a találkozó első percében Ilyés egy lövés után rosszul lépett, és akkor törött el a jobb bokája feletti csont a sípcsont és a szárkapocscsont találkozásánál.

A sérülés gyógyulási ideje 2-3 hónap, így Ilyés Ferenc biztosan nem lehet ott a válogatottal az április 6-8. között a svédországi Göteborgban sorra kerülő olimpiai selejtezőn. Helyére a keretbe Mocsai Lajos szövetségi kapitány a Csurgó játékosát, Katzirz Dávidot hívta be.

A magyar csapat a macedónok, a brazilok és a házigazda svédek ellen lépnek pályára Göteborgban, és a négyes első két helyezettje jut ki a londoni olimpiára. Amennyiben sikerül kvótát szerezni, Ilyés az ötkarikás felkészülés legelejétől a kerettel lehet.

A játékosok vasárnap pihenőt kaptak, és hétfőn, Veszprémben találkoznak ismét. Kedden edzés szerepel a programban, az együttes még aznap este átbuszozik Mosonmagyaróvárra, majd szerda reggel Bécsből repül el Göteborgba, az olimpiai kvótáról döntő tornára. A helyszínen, a Scandinaviumban szerdán és csütörtökön is lesz edzés.

A magyar férfi válogatott kerete:
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapic Milorad (Cimos Koper), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (SG Flensburg-Handewitt)
irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque)
beállósok: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Katzirz Dávid (Csurgó), Perez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (Gummersbach)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

A göteborgi olimpiai selejtező programja:
április 6., péntek:
14.45: MAGYARORSZÁG - Macedónia
17 ó: Svédország - Brazília

április 7., szombat:
13.45: MAGYARORSZÁG - Brazília
16 ó: Macedónia - Svédország

április 8., vasárnap:
14.45: Brazília - Macedónia
17 ó: MAGYARORSZÁG - Svédország