Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros 34-26-os győzelmet aratott az orosz Volgograd felett Dabason a női kézilabda KEK elődöntőjének első mérkőzésén.

A zöld-fehérek nem saját, népligeti otthonukban fogadták mostani riválisukat, hanem a tavalyi KEK-finálén már bevált dabasi csarnokban, ahol akkor öt góllal múlták felül a spanyol Mar Alicantét. Ezúttal ennél is nagyobb különbséggel, nyolccal nyert Elek Gábor csapata, amely így jó eséllyel várja a jövő hét szombat délben esedékes volgográdi visszavágót.

A Ferencváros a harmadik orosz csapatot búcsúztathatja el, ugyanis a nyolcaddöntőben a Rosztov-Don, a negyeddöntőben pedig a Zvezda Zvenyigorod együttesét ejtette ki.

női KEK, elődöntő, első meccs:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Dinamo Volgográd (orosz) 34-26 (20-8)
gól:
Tomori, Zácsik 8-8, Zivkovic 5, Szamoránsky, Kovacsicz 4-4, Szarka, Cifra 2-2, Szucsánszki 1, illetve Levina 7, Grebenykinya, Kocsetova, Goncsarova, Vedehinya 3-3, Jacenko, Pidpalova 2-2, Sztyepanova, Divak, Afgyekova 1

A Ferencváros nagy lendülettel, míg az orosz együttes igencsak indiszponáltan kezdte a mérkőzést, így a vendégek először a hatodik percben tudták bevenni Abramovics kapuját, de ekkor már a hazaiak öt gólnál jártak. A vendégek a folytatásban sem tudtak mit kezdeni a zöld-fehérek kiváló védekezésével, számos technikai hiba jellemezte a játékukat, ennek köszönhetően pedig a félidő feléhez érve hétgólosra (10-3) hízott a különbség.

Forrás: MTI/Beliczay László
Tomori remekül játszott, nyolc gólt dobott

Ezt követően egy ideig felváltva potyogtak a gólok, de mielőtt lendületbe jött volna a Volgográd, Abramovics bemutatott pár szép védést, támadásban pedig ismét megrázta magát Elek Gábor csapata egy 6-0-s rohammal (17-5). A szünetig a tetemes különbség már nem változott (20-8).

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, így a 38. percben az addigi legnagyobb különbség alakult ki (24-10). Ez viszont valószínűleg túlzottan is megnyugtatta a magyar együttest, ugyanis az oroszok folyamatosan csökkentették hátrányukat, a 47. percre a bűvös tizes különbségen belülre férkőzött ismét a Volgográd (28-19), ekkor Elek időt is kért, s ennek köszönhetően - Zácsik és Tomori lövéseivel - sikerült féken tartani az egyre magabiztosabb oroszokat.

Az utolsó tíz percet 30-21-es előnyről kezdte az FTC, amely kissé elfáradt a meccs végére, így a Volgográd a már korántsem olyan magabiztos előnynek számító hat gólra felzárkózott, és még hátravolt három perc. A hajrában aztán Zácsik újabb bombagólja megnyugtatta az FTC-t, amely végül - Tomori időntúli szabaddobásával - 34-26-ra nyert.