Vágólapra másolva!

Három székelyt eltiltottak, egy lemondhatja a román hokiválogatottságot

Meghatározatlan időre eltiltották a román válogatottól a román társuk megverésével vádolt utánpótláskorú székely hokisokat. Ugyanakkor a himnuszbotrány miatt a felnőtt válogatott is elveszítheti egyik magyar hokisát.

A szekelyhon.ro szerint az eddig az U16-os válogatottban szerepelő Antal Alfréd, ifj. Geréb István és Molnár Ákos játékosok meghatározatlan ideig nem képviselhetik Romániát a hivatalos mérkőzéseken, Geréb István és Keresztes Ottó edzők pedig megrovást kaptak.

A játékosok állítólag december 1-jén a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya öltözőjében bántalmazták a szintén az U16-os kerethez tartozó Florin Cosmin Marinescut.

A himnuszbotrányban érintett felnőtt válogatott és elveszítheti egyik magyar játékosát. Péter Levente a debreceni Cívishírnek adott interjúban elmondta, ha nem csitul a botrány, elképzelhető, hogy nem lesz többé román válogatott. A Debreceni Egyetemen tanuló hokis arról számolt be, hogy folyamatosan kapja a fenyegetéseket amiatt, hogy a román-magyar meccsen a vendégek himnuszát énekelte, és már a barátnőjét is megtalálták ezekkel.