Vágólapra másolva!
Kásás Tamás visszatér a vízilabda-válogatottba, miután helyet kapott a januári, eindhoveni Európa-bajnokságra készülő keretben.

Kemény Dénes szövetségi kapitány csütörtökön hirdette ki az Eb-re készülő 18 fős keretet, amelyben a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás neve is szerepel, aki júniusban, a sanghaji vébé előtt jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól.

"Tamás nemrég megkeresett és jelezte, hogy szeretne kerettag lenni az Eb-re és az olimpiára, ha számítok rá, én pedig igent mondtam"- kezdte a Vlv.hu-nak Kemény Dénes, aki szerint rendezettséget hozhat a játékba Kásás Tamás visszatérése.

"Akiken a tehetségüknél, tudásuknál fogva nagy teher volt, többet fognak tudni pihenni. A csapat kiegyensúlyozottabb lesz és még inkább ugyanazon a szinten fog tudni teljesíteni a cseréktől függetlenül. Nyilván lesz olyan, hogy valakinek nagyon megy és többet játszik, de összességében úgy gondolom, hogy a kiegyensúlyozottabb teljesítmény lesz a legfontosabb változás."

Az EB-re készülő magyar válogatott-keret:
kapusok: Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán
mezőnyjátékosok: Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton