Vágólapra másolva!
A zilahi négycsapatos kézilabdatorna döntőjének 46. percében levonult a pályáról a Ferencváros, miután Elek Gábor vezetőedző úgy ítélte meg, hogy a játékvezetők folyamatosan és szándékosan a magyarok ellen fújnak. A viadalt a házigazda nyerte meg.

"A játékvezetés színvonala miatt döntöttem úgy a 46. percben, hogy a sérüléseket megelőzvén lehívom a csapatot a pályáról. A Siófok elleni idegenbeli rangadó miatt nem kockáztathattam a játékosaim testi épségét. Elnézést kérek minden szurkolótól! A szombati játékvezetés színvonalát leszámítva az elmúlt két napról csak a legjobbakat tudom elmondani. A vendéglátás tökéletes volt. Békében, barátságban váltunk el, és nyári tornánkra szeretettel várjuk vissza a Zalau csapatát" - nyilatkozta Elek Gábor a klub hivatalos honlapján.

A Sportulsalajean.ro portál egyik kommentelője úgy fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban: szégyen, amit a bírók műveltek, és szégyellje magát Gheorghe Tadici (az egykori román szövetségi kapitány, a Zilah jelenlegi edzője), hogy ilyen bíráskodást rendelt.

Eredmények, December 1. Kupa, döntő:
HC Zalau - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-22 (15-16) - a 46. percben félbeszakadt.

A 3. helyért
Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - DVSC-FÓRUM 29-21 (14-12)

A pénteki elődöntőkben:
FTC - Békéscsaba 34-17
Zalau - Debrecen 30-23

A December 1. Kupa végeredménye:
1. Zalau
2. FTC
3. Békéscsaba
4. Debrecen