Vágólapra másolva!

Az Újpest nyert, kirúgta az edzőjét, és visszalép a Közép-európai Ligától

Menesztették posztjáról Farkas Mihályt, a női röplabda NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzőjét, a klub egyúttal anyagi nehézségek miatt visszalép a Közép-európai Ligától. Az együttes kedden négyszettes csatában nyert a Budai XI ellen a női röplabda NB I keddi mérkőzésén.

Eredmény:
UTE - Budai XI SE 3-1 (-23, 14, 17, 13)

A menesztett Farkas Mihály utódja az eddig a juniorokat edző Deme Gábor lett. "Eredménytelenül játszottunk, ezért úgy érzete a vezetőség, hogy bizonyos lépéseket tenni kell" - nyilatkozta a hunvolley.blog-nak Jurácsik Mátyás, a szakosztály vezetője. "Kénytelenek voltunk váltani. Sokat változtatni a hozzáálláson, a játékosállományon nem tudtunk. Deme Gábor más mentalitású edző, ő talán jobban tudja motiválni a játékosokat, amire szükségük is van, hiszen sok sikerélményben nem volt részük mostanság."

A szövetség (MRSZ) kedd este tudatta az MTI-vel, hogy az UTE anyagi okokból visszalép a Közép-európai Liga további mérkőzéseitől.

A klub képviselői jelezték az MRSZ-nek, hogy a beígért szponzori pénzek nem érkeztek meg, így nem tudják finanszírozni a további mérkőzéseken való szereplést. Az okok között az UTE vezetése hivatalos levelében leírta, hogy szakosztályuk az MRSZ-től azt az ígéretet kapta, hogy a MRSZ és a DigiSport televízió közötti szerződés alapján a sportcsatorna élő közvetítéseket ad a Közép-európai Liga mérkőzéseiről. A sportcsatorna azonban jelezte, hogy nem tudja megoldani a közvetítést a Tungsram csarnokból, és az emiatt visszalépett szponzorok támogatása nélkül a csapat lehetetlen helyzetbe került.