Vágólapra másolva!
Súlyos vereséggel rontotta le eddigi százszázalékos mérlegét az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata, amely a spanyol Atlético Madrid otthonában 37-28-as vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája B csoportjának rangadóján.

Eredmény, férfi BL, B csoport, 3. forduló:
BM Atlético Madrid (spanyol) - MKB Veszprém KC 37-28 (17-15)
Madrid, Palacio Vistalegre Arena
v.: Leifsson, Palsson (izlandiak)
gól: Lazarov 8/5, Davis 5, A. Entrerríos 4, Källman 5, Markussen 3, Canellas 2, Aguinagalde 2, Abalo 2, Guardiola 2, Jurkiewicz 1, Chema Rodríguez 1, García Parrondo 1, A. Diaz 1, illetve Vujin 6, Sulic 5, Pérez 5, Ilyés 3, Iváncsik G. 2, Császár 2, Gulyás 2, Vilovski 2, Iváncsik T. 1
hetes: 5/5, illetve 2/0
kiállítás: 6, illetve 10 perc

Szombat este csúcsrangadóra került sor a Bajnokok Ligája B csoportjában, a tavalyi döntős, Ciudad Real névről Atlético Madridra váltó spanyol sztárcsapat a magyar bajnok MKB Veszprémet fogadta. Veszprémi részről a bokatörésből lábadozó Fazekas Nándor nem léphetett pályára, a másik oldalon az olimpia, világ- és Európa-bajnok Didier Dinart hiányzott.

A két csapat az utóbbi nyolc évben nyolcszor mérkőzött meg egymással, hat spanyol siker mellett mindössze kétszer nyert a Veszprém, mindegyik alkalommal otthon: a 2005-06-os csoportküzdelmek során 31-29-re, a 2008-09-es negyeddöntőben pedig 32-29-re.

Kapusbravúrokkal indult a meccs, majd a 7. percben Ilyés révén először vezetett a magyar bajnok (2-3), és nem sokára 3-5 volt az állás. A két volt veszprémivel, Sterbikkel és Lazarovval felálló fővárosiak sorozatban háromszor voltak eredményesek, ráadásul Terzic kiállítása alatt tovább nőtt a különbség.

Amikor Perezt is kiküldték, 12-9-nél Mocsai Lajos vezetőedző időt kért, és ezután Vujin duplájával sikerült felzárkózni, ám Lazarov értékesített büntetőjével zárult a félidő.

Sulic kapufája és Ilyéssel történt együttes kiállítása nyomán az Atlético 21-16-ra megugrott, a vendégek hat perc után voltak ismét eredményesek, aztán Vujin fölé vágott egy büntetőt.

Fokozatosan nőtt a madridiak előnye, és negyedórával a vége előtt, 28-20-nál Mocsai Lajos időt kért. Azonban csapata nem kerülte el végzetét, és pillanatok alatt kétszámjegyű lett a különbség (31-21).

Guardiola és Parrondo kiállításával megtört a madridiak lendülete, ám biztos vezetésüket még a sorozatban bekapott három gól sem veszélyeztette. A végén pedig ismét azért kellett aggódnia a magyar bajnoknak, nehogy közte tíz legyen. Jellemző, hogy a hazaiak összes mezőnyjátékosa dobott gólt.

A veszprémiek jövő szombaton a Csehovot fogadják, és a körbeverések miatt is fontos lenne begyűjteni a két pontot.

Mocsai Lajos vezetőedző: "Rengeteg hibával játszottunk, sok labdát adtunk el, és nem volt megfelelő a védekezésünk. A Madrid minden megingásunkat kihasználta és ilyen arányban is megérdemelten nyert."

A vasárnapi program:
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - Füchse Berlin (német) 15.00

Az állás:
1. Atlético Madrid 5 pont/3 mérkőzés
2. MKB Veszprém 4/3
3. Füchse Berlin 3/2
4. Csehovszki Medvegyi (orosz) 2/3 (91-92)
5. Kielce (lengyel) 2/3 (83-89)
6. Bjerringbro-Silkeborg 0/2

Online közvetítés, első félidő:

A spanyolok kezdték a mérkőzést, az első támadást azonban gyönyörűen kivédekezte a Veszprém. A másik oldalon Terzic bombáját védte Sterbik, majd Abalo találta el akrobatikus mozdulattal a kapufát. A vezetést a hazaiak szerezték meg egy lerohanás végén Davis révén (1-0), Iváncsik Tamás a jobbszélről egyenlített (1-1). Alberto Entrerríos góljára Sulic gyorsan válaszolt (2-2).

Kapkodó volt a játék, a hatalmas csarnok, és a kapu mögötti nagy tér úgy tűnt, zavarja mindkét csapat lövőit, az első hat percben több bomba is célt tévesztett. A 8. percben Ilyés bombagóljával először szerzett vezetést a Veszprém (2-3), Davis a balszélről egyenlített (3-3). Két gyors ellentámadás után azonban Iváncsik Gergő góljánál már 5-3 volt a magyarok előnye, Lazarov a meccs első heteséből szépített (4-5), Guardiola egy kijátszott ziccer után egyenlített (6-6).

Sőt, Canellas góljával a 12. percre átvette a vezetést ismét az Atlético, hogy nem nőtt tovább a különbséág, azt a kapufának és Alilovicnak köszönhette a magyar csapat. Sulic pazar befordulás után egalizált, egy újabb Alilovic-védést követően Iváncsik Gergő ejtett szép gólt (6-7).

A 15. percben Terzic kapott két percet, ezt Abalo, Canellas és Jurkiewicz is kihasználta (9-7). Sulic góljára Källmann válaszolt (10-8). Császár góljával 10-9-re módosult az állás, az egyenlítés lehetőségét azonban Vilovski elhibázta, mert Sterbikbe bombázott.

A 21. percben Pérez is a kiállítás sorsára jutott, Lazarov pimasz módon dobta be a hetest (11-9), majd átlövésből is megmutatta, miért tartják a világ egyik legjobb jobbátlövőjének (12-9).

Mocsai Lajos a 22. percben időt kért, Ilyés góljára azonban Chema Rodríguez azonnal reagált (13-10). Amíg Mocsai mester próbálta tüzelni a játékosait, addig kollégája, egykori tanítványa Talant Dusebajev csak azt hajtogatta egy-egy bírói ítéletet látva: "Madre mia" (Anyám!)

A 25. percben Pérez góljával 13-11-re csökkent a különbség, Lazarov tett arról, hogy visszaálljon a három különbség (14-11). Az Atlético érthetetlen módon rohanni kezdett, ebben több volt a hibalehetőség, Császár és Sulic pedig élt ezekkel (14-13).

Másfél perccel a félidő vége előtt Lazarov harmadik büntetőjét értékesítette (15-13), egy labdaszerzést követően García Parrondo is a kapuig robogott, Vujin azonban a legjobbkor szerezte meg első két gólját (16-15).

Az utolsó nyolc másodpercre Dusebajev időt kért, ez elég volt Canellasnak, hogy hetest harcoljon ki, Lazarov pedig ezúttal sem rontott, és beállította a 17-15-ös félidei eredményt.

Második félidő:

A szünet után Sterbik-bravúrral folytatódott a mérkőzés, az ellentámadásból Aguinagalde nemcsak beforgatta Ilyést, és gólt szerzett, de még ki is állíttatta a magyar átlövőt (18-15). Az emberelőnyt azonban nehezen tudta csak kihasználni, Entrerríos ziccerét Alilovic védte, Davis azonban a balszélről eredményes volt (19-15).

A 35. percben Sulic is kétperces büntetésben részesült (Aguinagaldét nem tudták tartani a belső védők), Lazarov 10 méterről büntetett (20-15), Gulyás emberhátrányban is betalált (20-16), Davis visszaállította a ötgólos különbséget (21-16).

A 38. percben Vujin a rövid saroknál Sterbikkel együtt gólt dobott (21-17), Aguinagalde azonban újabb büntetőt harcolt ki Lazarov dicsőségére (22-17). Majd Guardiola robogott végig a pályán, de óriási kapufát dobott, Aguinagalde másodpercekkel később ügyesen ejtett (23-17), Sulic szintén beállós pozícióból válaszolt (23-18).

A 40. percben Alberto Entrerríos majdnem szétszaggatta a hálót (24-18), a másik oldalon Sulic ziccerét Sterbik kirúgta, Pérez ismétlésekor azonban esélye sem volt (24-19).

41 percnek kellett eltelnie, hogy a magyar bajnok is heteshez jusson, a közönség fütyült, Dusebajev értetlenkedett, Vujin pedig a kaput sem találta el. Bezzeg Alberto Entrerríos (25-19), majd Pérez (25-20). Entrerríos megállíthatatlan volt, Davis és Abalo egy-egy gyors lerohanásával már nyolcra nőtt a különbség (28-20).

A 45. percben Mocsai Lajos időt és több koncentrációt kért, Gulyás a jobbszélről nem is hibázott (28-21). Beköszönt Markussen is, majd Källman zicerezhetett (30-21).

A 46. perc végén Vilovski lőtt gólt és harcolt ki egy kiállítást (30-22), mínusz nyolcnál csak arra kellett gondolni, innen állt fel néhány napja a Csehovszki Medvegyi is. Ehhez azonban ki kellett volna használni az emberelőnyt, ami viszont nem sikerült. Az izlandi bírók adtak egy újabb esélyt, a lábon dobott Guardiolának kellett lemennie két percre, Vilovski gyorsan kihasználta az előnyt (30-23).

A 49. percben García Parrondo tarolta le Koraziját, újabb két perc, Vujin hetesét azonban ezúttal Sterbik hárította. Sőt, Markussen kettős hátrányból is bombagólt dobott 10 méterről (31-23). Vujin és Pérez kicsit kozmetikázott a nagy különbségen (31-25), Källman a balszélről, Guardiola lerohanásból válaszolt (33-25).

Ismét Pérez villant (33-26), majd Sterbik bravúrját követően Källman húzta meg a balszélt (34-26). Hajráűban Vujin még szépítgetett (35-28), az utolsó két percre Vilovski kapott kétperces büntetést, Källman ismét gólt szerzett (36-28), a kegyelemdöfést Markussen adta meg, beállítva a 37-28-as végeredményt.