Vágólapra másolva!
Harmadik csoportmérkőzésén is kikapott a Pick Szeged férfikézilabda-csapata a Bajnokok Ligájában: a szombati játéknapon a spanyol Ademar León győzött 35-31-re a csupán helyenként jól játszó magyar csapat otthonában.

Eredmény, férfi BL, 3. forduló, D csoport:
Pick Szeged - Ademar León (spanyol) 31-35 (16-16)
gól:
Sulc 10, Zubai 5, Buday 5, Lékai 4, Vadkerti 3, Prodanovic 2, Bajorhegyi 1, Nagy 1, illetve Stranovsky 9, Robledo 9, Krivosilov 4, Leoz 4, Gonzalez 3, Cutura 3, Pasarin 2, Di Panda 1

Az első két BL-mérkőzés 12-12 gólos veresége megtette hatását, nem volt teltház a szegedi csarnokban. Tatai remek védéseivel és Sulc góljaival jól kezdtek a hazaiak és a 9. percben már 6-3-ra vezettek. Lassan felébredt a León, így negyedóra után 9-8-ra feljött. Csakhogy a nagy rohanás megbosszulta magát, a sorozatban dobott három szegedi gól után pedig az Ademar a 17. percben időt kért (12-9).

Rövid ideig állandósult a különbség, ám ahogy Sulc fáradni kezdett, a támadások már nem voltak elég hatékonyak, a Leon pedig még a szünet előtt egyenlített (16-16).

A második félidő elején Bajorhegyi kiállítását tökéletesen használta ki a spanyol együttes, amely 20-16-ra meglépett. Azonos létszámban Losert kapus fogott nagyokat, így nem tudott közelebb jutni riválisához a hazai gárda. 18-22-nél Bajorhegyi újabb kiállítását kihasználta az Ademar, negyedórával a vége előtt 25-19 volt a vendégek előnye.

A hajrában keményen harcolt a Pick, egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, a megszakítás nélkül szerzett három góllal (23-26, 48. perc) pedig visszajött egy kis remény a fordításra.

Amikor még szorosabb lett az állás, akkor Czinát ellenfelének megütéséért piros lappal kiállították az orosz bírók.

A végjátékban 26-28 után két vendéggól esett, erre Skaliczki időt kért, de Losert brillírozott a kapuban, így eldőlt a meccs, a rutinosabb Ademar 35-31-re nyert és két ponttal távozott.

A szegediek október 23-án a papíron leggyengébb ellenfelükhöz, a szerb Partizan Beogradhoz utaznak.

"Mindhárom BL-mérkőzésünkön addig volt esélyünk, amíg erővel bírtuk. Hogy ez a 20., 25. vagy 55. percig tart, tulajdonképpen mindegy, de látszik, hogy nem bírjuk végig a meccset ilyen erős ellenfelekkel szemben. Annak örülök, hogy most a Leónnak az utolsó percekig küzdenie kellett a két pontért" - mondta Skaliczki László vezetőedző.