Vágólapra másolva!
Magabiztos hazai győzelemmel kezdte meg szereplését a nőikosárlabda-Euroliga 2011/2012-es idényében a Sopron, amely a francia Tarbes-ot verte meg 19 ponttal.

Euroliga, első forduló, B csoport:
Uniqa-Euroleasing Sopron - Tarbes (francia) 77-58 (17-8, 25-14, 16-10, 19-26)
legjobb magyar dobók:
Krnjics 17, Fegyverneky 16, Krivacsevics 12, Horti 11

A magyar bajnok és kupagyőztes soproniak alaposan belekezdtek, ugyanis a Pécsről érkezett, honosított Krnjics palánk alatti kosaraival már a nyitónegyedben tetemes előnyre tett szert, míg az ellenfél csupán nyolc pontot hozott össze ezalatt. A folytatásban az ugyancsak expécsi Fegyverneky - a válogatott kapitánya - és a center Horti is bekapcsolódott a pontgyártásba, így a félidőben már húsz pont volt a különbség (42-22).

Fordulás után Székely Norbert együttese magabiztosan tartotta a távolságot az egyre kedvetlenebb és idegesebb franciák ellen, és 30 perc elteltével már 58-32-t mutatott az eredményjelző. Az utolsó játékrészben a Tarbes zónavédekezése kissé megzavarta a házigazdákat, de a rivális így is csak 15 pontra tudott feljönni.

A soproniak egy hét múlva az orosz Orenburgot fogadják.

"Sok minden dadogott ma, ezzel együtt megtettük, amit jelenleg lehetett. Kell még fejlődnünk, főleg a zóna elleni játékban. Jövő héten nehezebb dolgunk lesz az Orenburg ellen" - értékelt Székely Norbert vezetőedző.

csütörtökön:
A csoport:
UNI SEAT Győr - Valencia (spanyol) 18 ó