Vágólapra másolva!
A Stanley-kupa-címvédő Boston Bruins 2-1-re kikapott a vendég Philadelphia Flyerstól az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2011/12-es idényének első játéknapján.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, ám az első harmad utolsó percében a rivális 47 másodperc alatt kétszer is bevette az előző idény legjobb hálóőrének választott Tim Thomas kapuját. Az egyenlítő gólnál a Flyers cseh sztárja, Jaromir Jagr megszerezte NHL-pályafutása 1600. pontját. Az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes csatár - oroszországi kitérőt követően - három év szünet után tért vissza az NHL-be.

A nyugati bajnok Vancouver Canucks szétlövésben szenvedett vereséget a Sidney Crosby nélkül felálló Pittsburgh Penguins csapatától. Az amerikai együttest erősítő Matt Cooke kétszer is eredményes volt, míg a kanadai gárdában az elmúlt szezon pontkirálya, a svéd Daniel Sedin a 48. percben egalizált, és mentette a meccset hosszabbításra.

A kanadai örökrangadón a Toronto Maple Leafs 2-0-ra győzte le a vendég Montreal Canadiens együttesét. A nyitógólt az agyrázkódás miatt közel egy év kihagyás után visszatérő, montreali születésű Matthew Lombardi szerezte emberhátrányból, később pedig a kapitány, Dion Phaneuf is betalált. James Reimer 32 védéssel NHL-karrierje negyedik hibátlan fellépésén van túl.

A két csapat 709. ütközetén a hazaiak olyan mezt viseltek, mint amikor eddig utoljára, még 1967-ben megnyerték a Stanley-kupát.

NHL:
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 1-2
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 2-0
Vancouver Canucks - Pittsburgh Penguins 3-4, szétlövéssel