Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém helyenként kiváló játékkal 29-25-re győzött a lengyel Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a B csoport nyitómérkőzésén.

Férfi BL, 1. forduló, B csoport:
Kielce (lengyel) - MKB Veszprém 25-29 (10-17)
legjobb dobók: Stojkovic 8, Jurasik 5, Tkaczyk 3, illetve Vujin 6, Iváncsik G. 5, Sulic 5, Császár 5

Kapusbravúrokkal indult a meccs, a gólcsend a 4. percben tört meg. A 10. percben már 5-1-re vezetett Mocsai Lajos együttese, és a folytatásban is a magyar bajnok akarata érvényesült. A nyáron igazolt Alilovic remekelt a kapuban, a támadások során pedig sikerült szétzilálni a védőfalat. Éppen negyedórája ment a találkozó, amikor 3-9-nél időt kért a Kielce, ám hátrányából nem tudott faragni. A hazaiak lövőjátékosai ellen kifogástalanul védekezett az MKB, és komoly előnyt szerzett a szünetre.

A fordulást követően sem változott a helyzet, a 35. percben 10-20 állt az eredményjelzőn. Ez kissé elkényelmesítette a veszprémieket, és negyedórával a vége előtt már csak hat gól volt a különbség. A hajrában lélektanilag is fontos gólokat dobott a Mocsai-csapat - ráadásul Alilovic hétméterest is hárított -, és végül megtörte a lelkes lengyel gárdát.

Előzetesen tartani lehetett a meccstől, mivel a magyar bajnok felkészülése nem volt problémamentes, ám az első negyedóra parádéja megalapozta a fontos sikert. A Veszprém jövő szombaton a dán Bjerringbro-Silkeborg együttesét fogadja.

később:
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Füchse Berlin (német)
Bjerringbro-Silkeborg (dán)-Atlético Madrid (spanyol)