Vágólapra másolva!
Nem történt meglepetés a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) pénteki rendkívüli közgyűlésén, amelyen az egyesületek képviselői a távozó elnök, Sinka László utódjául az egyetlen jelöltet, Vetési Ivánt választották meg. Sinka alelnökként továbbra is segíti az MKSZ munkáját.

Első napirendi pontként a küldöttgyűlésen megjelent 90 küldött egy tartózkodással módosította a szövetség alapszabályát, ennek értelmében a 13 fős elnökséget az elnök, 4 alelnök és 8 elnökségi tag alkotja.

A második napirendi pont, a részleges tisztújítás keretében a küldöttek egyhangú szavazással Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét választották meg a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének.

A küldöttek szintén egyhangú szavazással Sinka Lászlót az MKSZ alelnökének, Hadházy Sándor országgyűlési képviselőt, a Parlament Sport- és turizmusbizottságának tagját pedig az MKSZ elnökségi tagjának választották a lemondott Gilányi József helyére.

Vetési Iván, megköszönve a küldöttek bizalmát, kijelentette, hogy megpróbálja olyan professzionális módon vezetni tovább a szövetséget, mint amilyen jó az MKSZ jelenlegi megítélése. Egyidejűleg bejelentette, hogy az MKB Veszprémnél betöltött elnökségi tagságáról lemond.

Az új elnök a legfontosabb feladatnak az MKSZ gazdasági helyzetének stabilizálását tekinti, annak érdekében, hogy a szakmai munkának meglegyen a biztos anyagi alapja a nemzeti válogatottak és az utánpótlás területén egyaránt. Ezzel összefüggésben kiemelte, hogy az elfogadás előtt álló sportfinanszírozási adótörvények kedvezményének igénybevételéhez kell igazítani a stratégiai célokat és esetlegesen a szövetség szervezeti struktúráját is.