Vágólapra másolva!
Péntek délelőtt 10 órai kezdettel rendkívüli közgyűlést tart a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), amelyen az egyesületek képviselői megválasztják a távozó elnök, Sinka László utódját. Az új elnök minden bizonnyal Vetési Iván lesz, de információnk szerint Sinkának is szánnak még szerepet a szövetségben.

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke a június elsejei elnökségi ülésen jelezte, június 24-vel lemond posztjáról. Egyúttal javaslatot tett arra, hogy Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét válasszák meg utódjául.

A rendkívüli közgyűlésre pénteken délelőtt 10 órakor kerül sor, egyetlen elnökjelöltként Vetési indul. A közgyűlés alapszabály-módosítással kezdődik, a szavazáson kizárólag az egyesületek képviselői (144-en) vesznek részt.

Információnk szerint Vetési mellett még egy üres posztra választanak embert: februárban ugyanis lemondott elnökségi tagságáról Ágai Kis András, a Kezi.hu főszerkesztője, a Sport Tv műsorvezetője. Erre a posztra befutó lehet az a Hadházy Sándor, akinek neve korábban elnökjelöltként is felmerült.

Kérdés, mi lesz Sinka László sorsa, akit a klubok többsége szívesen látna más szövetségi pozícióban. Azt a távozó elnök korábban már jelezte, ezt követően is a kézilabdasportban, az MKSZ kötelékében kíván dolgozni, hogy pontosan milyen minőségben, azt a közgyűlés, illetve az MKSZ elnöksége határozza meg.