Vágólapra másolva!
Nem indul a következő idény során az Európa Kupában és a bajnokságban sem a legutóbb az NB I negyedik helyén végzett Mediteam Szeged nőikosárlabda-csapata.

"Tárgyalásokat kezdeményeztünk az országos szövetséggel, a létrehozott új gazdasági társaságra alapozva kerestük a lehetőséget a Szeviép Szeged Női Kosárlabda Kft. ügyeinek lezárására" - olvasható a klub honlapján csütörtökön megjelent közleményben, melyben Nagy Z. Zsolt, a névadó szponzor Mediteam Zrt. vezérigazgatója számolt be a fejleményekről.

"A létrejött szerződéstervezetünket e-mailben a szövetség jóváhagyta, és június 9-re ígérték az elnökségi döntést. Az előző jogviszonyok lezárásánál június 1-jén derült ki, hogy a jogokkal jelenleg is rendelkező kft.-nek van egy hatályban lévő FIBA- (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) büntetése, mely egy volt szegedi játékos felé fennálló tartozás okán született. A büntetés jelentős pénzösszegről szól, melyet a kft. nem tudott kifizetni, az új kft. költségvetését pedig teljes egészében felborította volna. Ennek ellenére tárgyalásokat kezdeményeztünk a játékossal a tartozás átvállalására, és bár elfogadtuk az összeg nagyságát, a kifizetés ütemezésben nem tudtunk megegyezni. Így a hatályban maradó FIBA-határozat megakadályozza az Európa Kupában kiharcolt indulást, valamint a magyar bajnokságban az új gazdasági társaság nevezését, így a csapat indulását a 2011-2012-es szezonban."

Nagy Z. Zsolt hozzátette: szerettek volna egy szerethető, profi, szabályosan működő kosárlabdacsapatot szervezni, és ehhez sok lelkes partnert is találtak, de a terv csak terv maradt. "Senkit nem hibáztatunk, magunkat sem, mert mindent megpróbáltunk és tenni akartunk. Nem sikerült" - zárul az állásfoglalás.