Vágólapra másolva!
Lemondott tisztéről Mátéfi Eszter, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"A Németországgal szemben sikertelenül megvívott világbajnoki selejtező miatt, a mai nappal, 2011. június 12-ével a szövetségi kapitányi tisztségről lemondok. A kudarcból rám eső felelősséget természetesen vállalom, nagyon sajnálom, hogy így alakult. Mindenkinek köszönöm, aki segítette a munkánkat, egyúttal sikereket kívánok utódomnak, a női válogatottnak és a magyar kézilabdázásnak" - áll a szakvezető közleményében.

Mátéfi azután mondott le, hogy az általa irányított nemzeti együttes az idegenbeli kétgólos vereség után a szombat esti győri visszavágón 27-22-re kikapott a németektől, így nem jutott ki a decemberi brazíliai világbajnokságra, illetve a jövő évi londoni olimpiára sem.

Mátéfit 2009. július 22-én nevezték ki szövetségi kapitánynak. Megbízatása 2012. augusztus 31-ig szólt ugyan, de minden évben - így most is - július 1. és 15. között jogkövetkezmények nélkül akár a szövetség, akár ő felbonthatta. A játékosként olimpiai bronzérmes (1996, Atlanta) trénert az elmúlt időszakban megerősítették posztján, noha a tavalyi Eb nem sikerült jól, mindössze 10. lett a csapat.

A válogatott legközelebb októberben vív tétmérkőzést, amikor is megkezdi a 2012-es hollandiai Európa-bajnokság selejtezősorozatát, az ellenfél Németország, Fehéroroszország és Azerbajdzsán lesz. A négyesből az első két helyezett jut ki a kontinensviadalra.

Az biztos, hogy a magyar nők a 2014-es Eb-n ott lesznek, lévén a horvátokkal közösen rendezik meg ezt a tornát.