Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott hazai pályán öt góllal kikapott Németországtól a vb-selejtezőn, és a kettős vereséggel eldőlt, hogy nem lesz ott a brazíliai világbajnokságon, valamint lemarad a londoni olimpiáról is.

vb-selejtező, visszavágó:
Magyarország - Németország 22-27 (12-14)
Győr, Magvassy Sportcsarnok, 2700 néző
v.: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)
gól: Görbicz 10/6, Tomori 3, Szamoránsky P. 3, Vérten 3, Szucsánszki 2/1, Hornyák 1, illetve Nadgornaja 8/3, Melbeck 4, Jurack 3, Wohlbold 3, Lörper 2, Althaus 2, Müller 2, Klein 1, Krause 1, Augsburg 1
hétméteresek: 6/7, illetve 3/3
kiállítások: 2, illetve 8 perc

Online közvetítés >>>

Az első mérkőzésen a félidőben még vezetett a magyar csapat, amely végül úgy szenvedett kétgólos vereséget, hogy a védekezése a második játékrészben felpuhult, és a kapusok sem tudtak bravúrokkal besegíteni.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány a meccs után elmondta, nem akarta az összes lapját felfedni, ezért is fordulhatott elő, hogy a második félidőben kevés lehetőséget adott az elsőben remeklő Zácsik, Tomori, Szucsánszki triónak. A magyar csapatból a visszavágón ugyanúgy Pastrovics Melinda és Mayer Szabina maradt ki, mint a németországi találkozón.

Német góllal kezdődött a meccs, majd az első percekben felváltva estek a gólok, a magyar csapat védekezése sajnos ugyanolyan szellős volt, mint az első mérkőzésen, és Wohlbold gólja után összesítésben már néggyel vezettek a vendégek. Támadásban is sok volt a hiba, gyakran még lövésig sem jutottak el a magyar játékosok, majd egy 4-0-s rohammal a 16. percre sikerült ledolgozni a kint összeszedett kétgólos hátrányt.

Az öröm nem tartott sokáig, Müller három tétovázó magyar között kaparta ki a labdát gólja előtt, ez a jelenet az egész meccset jól jellemezte, a németek harcosabbak, agresszívabbak, koncentráltabbak voltak, és az első félidőt kétgólos előnnyel zárták. A két kapusra nem lehetett panasz, Pálinger és Schülke is harminc százalék fölött védett, és bár összesítésben négy góllal jártak előrébb a németek, a magyar csapatért szorítók abban bíztak, a második félidőben sikerül megfordítani a meccset.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Szucsánszkinak is jobban ment az első meccsen

A szünet után az addig kispadon ülő Kovacsics, Bódi és Bulath is pályára került, de ez sem hozott változást, a németek zsinórban négy gólt lőttek, a házigazda először a hatodik percben volt eredményes, Görbicz révén, de ekkor összesítésben már hét gól volt a hátrány. Úgy tűnt, a csapat lélekben fel is adta a meccset, a németek pedig Nadgornaja vezérletével őrizték a hat-hétgólos előnyt. Tíz perccel a vége előtt Mátéfi Eszter szövetségi kapitány még időt kért, de csoda nem történt, a magyar csapat kettős veresége azt jelenti, hogy a vébéről és az olimpiáról is lemarad.

A pekingi olimpián negyedikként végző magyarok vb-ről utoljára 1990-ben, olimpiáról pedig 1992-ben hiányoztak, és ez a mostani óriási kudarc alapvetően meghatározza a női szakág közeljövőjét.