Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi ligában (NHL) szereplő Atlanta Thrashers jégkorongcsapatának tulajdonosai kedden eladták az együttest egy kanadai vállalkozásnak, amely átköltözteti a klubot Winnipegbe.

Az üzlet megkötését a vásárló True North Sports and Entertainment nevű cég két vezetője, David Thomson, Kanada leggazdagabb embere és Mark Chipman jelentette be a 15 ezer férőhelyes winnipegi MTS Centre-ben, a csapat új pályáján.

A csarnokban jelen volt Gary Bettman, az NHL első embere is, aki örömét fejezte ki, hogy 1996 után újra van csapata a városnak. Az üzlet, melynek pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, akkor válik véglegessé, ha a tulajdonosokat tömörítő szervezet is áldását adja rá.

A Thrashers, melynek átlagban 13 469 nézője volt az elmúlt szezonban - ez a harmadik legrosszabb mutató a 30 NHL-es klub között -, idényeként 20 millió dollár veszteséget termelt. Az atlantai együttes 1999-ben csatlakozott az NHL-hez, míg Winnipegnek 1979-től 1996-ig volt profiligás csapata, akkor a Jets Phoenixbe költözött, és azóta Coyotes néven szerepel.