Vágólapra másolva!

A Vasas is bejutott a pólóbajnokság döntőjébe

Az FTC és a Szolnok is magabiztosan győzött vendégként vasárnap délután a Vodafone férfi vízilabda ob I-ben. Este a címvédő Vasas legyőzte a Szegedet, s ezzel bejutott a döntőbe, ahol az Eger várja.

Rájátszás az 1-4. helyért, 4. forduló:
TEVA-Vasas-UNIQA - Szeged-Beton VE 10-7 (3-4, 3-1, 2-2, 2-0)
gól: Boskovic 4, Decker, Steinmetz, Vörös, Vámos, Katonás, Powers 1-1, illetve Younger, Molnár 2-2, Kayes, Juhász, Kiss Cs. 1-1

A címvédő Vasas és a hozzá képest három pont hátrányban álló Szeged összecsapásának tétje az Eger mögötti második hely, ily módon pedig a döntős részvétel jogának megszerzése volt, amit a piros-kékek győzelemmel már vasárnap biztosíthattak maguknak.

Az első támadás megadta az alaphangot: a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás gyors kapáslövéssel vette be a hazai kaput, majd a légiós Joseph Kayes ejtett pazarul (0-2), nem kevésbé látványos Decker Ádám- és Miho Boskovic-góllal azonban gyorsan egyenlített Földi László alakulata (2-2). A góldús nyitónegyed 4-3-as vendégvezetéssel zárult.

A második játékrész az első ellentéte volt: már öt perc is lefutott, amikor végre újabb gól született: az egyszemélyes Vasas, vagyis Boskovic bombázott emberelőnynél távolról a vendégek hálójába, majd Steinmetz Barnabás lökete szegedi kézről csorgott a kapuba (5-4). A másik szegedi légiós, Aaron Younger egalizált szintén fórból, de a magára hagyott hazai center, Vörös Viktor sem hibázta el az elhibázhatatlant (6-5).

A nagyszünetet követően Younger alakította 6-6-ra az állást. A soros Vasas-fórból Boskovic negyedszer is eredményes volt, Molnár azonban büntetőből egyenlített (7-7). Szövegelésért a Vasas háromszoros olimpiai bajnokát, Kiss Gergelyt cserével végleg kiállították, de a csongrádiak nem tudtak élni az alkalom kínálta eséllyel. Az angyalföldiek viszont igen: a 6 az 5 elleni játéknál Vámos Márton volt pontos (8-7).

A befejező negyedben kimaradt szegedi fórok után a Vasas a magáéi közül egyet kihasznált: Katonás Gergő módosított 9-7-re, majd a bajnoki címvédő amerikai centere, Jeff Powers belőtte a tizedik hazai gólt is (10-7) a végére széteső riválisnak.

Győzelmével a Vasas bejutott a bajnoki döntőbe, ahol oda-vissza alapon az Egerrel küzd majd meg a playoff második szakaszában az első helyért, míg a Szeged a Honvéddal a harmadik helyet dönti el egymás között szintén két mérkőzés keretében.

Az állás a rájátszás első szakaszának 4. fordulója után (még két kör van hátra): 1. ZF-Eger 78 pont (már döntős), 2. TEVA-Vasas-UNIQA 69 (már döntős), 3. Szeged-Beton VE 63, 4. Groupama-Honvéd 59

rájátszás az 5-8. helyért, 4. forduló:
PVSK-Fűszért - FTC-Fisher Klíma 8-13 (2-3, 1-5, 2-2, 3-3)
Debrecen Fujitsu - Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP 3-17 (1-3, 0-3, 1-6, 1-5)