Vágólapra másolva!
Palkovics Krisztián valószínűleg nem szerepel többet a hokiválogatottban a világbajnokságokon. A fehérvári játékos úgy véli, a jobbik csapat veszített az olaszok elleni, feljutásról döntő csatában, melyet szerinte egy potyagól döntött el.

"Most az van bennem, hogy az utolsó vb-m volt ez. Jöjjenek a fiatalok, voltam már tizenkilenc vb-n, harmincöt éves vagyok" - nyilatkozta Palkovics az albavolanhockey.hu-nak a budapesti divízió I-es világbajnokság után.

"Van sok fiatal, nekünk lassan át kell adni a stafétabotot. Ez az élet rendje, hogy a fiatalok jönnek. Generációváltás kell."

A Sapa Fehérvár AV19 játékosa az A-csoportba jutásról döntő szombati csatában a mieinket látta jobbnak. "Nem mondom, hogy a jobbik csapat nyert, mert szerintem negyven percen keresztül mi voltunk a jobbak, de egy szerencsétlen gól döntött. Sajnálom, hogy a hazai közönség előtt így alakult, szép lett volna a siker itthon."

"Sajnos sok buta gólt kaptunk, de hát ilyen a sport. Hiába elemezzük, hogy mi volt, hogy volt, a végén egy potyagól döntött."

A magyar válogatott a budapesti vb utolsó meccsén hosszabbításban kapott ki 4-3-ra az olaszoktól, így a rivális harcolta ki a feljutást az A-csoportba.