Vágólapra másolva!
Bejutott a nőikézilabda KEK fináléjába a Ferencváros, miután az idegenbeli négygólos siker után az elődöntő vasárnapi, népligeti visszavágóján csak 29-27-re kapott ki a francia Metztől. A magyar csapat ellenfele a döntőben a spanyol Alicante lesz.

Női KEK, elődöntő, visszavágó:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz (francia) 27-29 (14-13)
Budapest, Népliget, játékvezetők: Nybo, Poulsen (dánok).
Továbbjutott: az FTC, 58-56-os összesítéssel.
FTC: Pastrovics, Abramovics (kapusok), Balogh, Bari Nagy, Kovacsicz 6, Németh Cs., Szádvári 2, Szamoránsky P. 4, Szarka, Szucsánszki 5 (2), Tomori 5, Trufán, Zácsik 5. Edző: Elek Gábor.
Metz: Leynaud, Darleux (kapusok), Abdellahi, Cissé 2, Franics 5, Horvat, Kamto 2, Mendy 5, Ognjenovics 6 (2), Piejos 2, Pineau 7, Ringayen, Schmelle. Edző: Sebastien Gardillou.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/2,ill. 2/2.

A Fradi dobta a találkozó első gólját, és a folytatásban sem tudta meglepni francia ellenfele, sőt az első negyedóra végén ötgólos előnyben volt a magyar együttes (10-5), ez pedig összesítésben már kilencgólos Fradi-előnyt jelentett.

A francia időkérés felpörgette az ellenfelet, amely az elhamarkodott Fradi-támadásokat kihasználva Pineau vezérletével a félidő hajrájára beérte ellenfelét. A szünet előtt Szamoránsky visszavette a vezetést, így magyar előnnyel fordultak a csapatok (14-13).

Szünet után a franciák vették kezükbe az irányítást, rendre a Fradinak kellett egyenlítenie. A magyar csapat azonban nem hagyta ellépni ellenfelét, így a Metz nem tudott közel kerülni a továbbjutást érő eredményhez.

A két együttes a találkozó hajrájáig fej fej mellett haladt, ekkor a franciák mindent megpróbáltak, de Pastrovics bravúrjai ekkor sem engedték őket elhúzni. A Metz csak a meccs legvégén tudott két góllal vezetni, de ez már nem befolyásolta a Fradi továbbjutását, ahogy szurkolótáborának ünneplését sem.

A döntőben a Fradi ellenfele az Alicante lesz, kedden sorsolják ki, hogy az FTC vagy a spanyol csapat kezd-e otthon a döntőben. Az első mérkőzésre május 7-én vagy 8-án, a visszavágóra pedig május 14-én vagy 15-én kerül sor.