Vágólapra másolva!
Kétéves szerződést kötött a Celje Pivovarne Lasko férfikézilabda-csapatával Vladan Matic, a Ferencváros jelenlegi vezetőedzője. Szlovén lapok szerint az egykori szegedi tréner Magyarországról játékosokat is vinne új együtteséhez.

A Celje Pivovarne Lasko vezetősége hivatalosan is bejelentette, hogy nyártól két szezonon át Vladan Matic irányítja a férfikézilabda-csapat munkáját. A 41 éves szakember Miro Pozunt váltja a kispadon.

"Rövid edzői pályafutásának sikeressége azt bizonyítja, ő az az edző, akit keresünk"- nyilatkozta a Celje sportigazgatója, a korábbi kiváló kézilabdázó, Roman Pungartnik.

"A csapatban óriási potenciál rejlik, ha a gyengébb posztokat meg tudjuk erősíteni néhány rutinos játékossal, sikeresek lehetünk" - mondta Matic. "A fiatal tehetségeinkből sztárt kell faragni, akkor nemcsak hazai színtéren, de a nemzetközi porondon is sikeresek lehetünk."

A Celje kerete alaposan átalakul a nyáron, távozik többek között Mirko Alilovic (Veszprém), Edvard Koksarov (Csehovszki Medvegyi), Momir Rnic (Göppingen) és Aljosa Reza. Érkezési oldalon Matevz Skok (Gorenje), Rok Zuran (J. Ormoz) és Nemanja Zelenovic (Crvena zvezda) mellett a hírek szerint magyarországi játékosokkal is tárgyal a klub, Matic szívesen látná csapatában a Ferencvárosban szereplő bosnyák válogatott Marinko Kelecevicet, a szlovák válogatott beállósát, Martin Mazakot, illetve a Pick Szeged átlövőjét, a szintén szlovák válogatott Frantisek Sulcot.

A jugoszláv válogatottal kétszer is vb-bronzéremig jutó Matic balszélsőként hat éven át a Szegedet erősítette, ami játékosként nem sikerült neki, edzőként igen: 2007-ben bajnoki aranyéremhez segítette az együttest. Dolgozott a magyar válogatott másodedzőjeként, 2009 novembere óta pedig a Ferencváros szakmai munkáját irányítja.