Vágólapra másolva!
Kompenzálja a szurkolókat a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) az április 17-én rajtoló budapesti divízió I-es világbajnokságon Japán visszalépése nyomán elmaradó mérkőzésekért: a bérletesek, illetve a jegytulajdonosok számára - igény szerint - visszatérítési lehetőséget biztosít közvetlenül a torna befejezése után.

A kompenzáció lehetőségével 2011. április 26-a és május 16-a között lehet élni a Papp László Budapest Sportaréna jegypénztárában (www.ticketa.hu), az erre a célra külön kijelölt ablakoknál, munkanapokon 10 és 18 óra között.

Azok a napijegyet vásárló vendégek, akik a jegy érvényességi napján 17 óráig belépnek az aréna területére, hogy megtekintsék a mérkőzéseket, és belépésüket az elektronikus jegyolvasók regisztrálják, a napijegy értékének 33 százalékos összegére tarthatnak igényt visszatérítésként. Azok a napijegyet vásárló vendégek, akik a jegy érvényességi napján 17 óra után lépnek be a Budapest Arena területére, nem jogosultak semmilyen mértékű visszatérítésre.

Miután a bérletek is napijegyekből állnak össze, az adott napijegyek esetén is a 33 százalékos kompenzáció érvényes. Amennyiben a vásárló egyáltalában nem használja fel az adott napra vonatkozó jegyét, akkor igény szerint a napijegy, illetőleg a bérlet részét képező napijegy árának teljes összegét kérheti visszatérítésként. A megváltott belépőknél a visszatérítés alapfeltétele az eredeti jegy leadása, vagyis fénymásolatokat a jegypénztárban nem fogadnak el.

Ha a jegytulajdonos a fentiekben megjelölt határidőn belül nem jelentkezik visszatérítési igényével, akkor ettől a jogától automatikusan elesik. Miután a jegyek és bérletek elektronikus leolvasása a jegyértékesítő tájékoztatása szerint technikailag csak egyetlen helyen lehetséges, azokat kizárólag a Papp László Budapest Sportaréna mellett található Budapest Arena-jegypénztárban lehet visszaváltani.

Amennyiben a vásárló jogosult lenne kompenzációra, de azt nem kéri, az MJSZ-nél jóváírt és a visszatérítés körébe tartozó összeget automatikusan a Japán Jégkorong Szövetségnek ajánlja fel. Az MJSZ ezzel szeretne eleget tenni annak a nagyszámú szurkolói kérésnek, hogy a magyar-japán vb-mérkőzésre szóló jegyek és bérletek ára felajánlható legyen a földrengés és szökőár sújtotta ország részére.

Forrás: MTI/Varga György

A felajánlás kétféle módon juthat el a japán szövetséghez. Egyrészt Németh Miklós, az MJSZ elnöke felajánlotta a Japán Jégkorong Szövetség Budapesten tartózkodó főtitkárának, Fucsigami Hidekinek, hogy az MJSZ idén novemberben egyhetes edzőtáborozásra látná vendégül a japán válogatottat, a költségeket az említett módon felajánlott összegekből fedeznék. Fucsigami jelezte, hogy ha a körülmények engedik, örömmel tesznek eleget a meghívásnak. A világbajnokság magyar-japán találkozójára megváltott, de vissza nem térített jegyek ebben az esetben belépést biztosítanának az őszi torna keretében megrendezésre kerülő, japánok elleni mérkőzésre. Az ezen túl fennmaradó pénzösszeget, a tervek szerint a négy nemzet tornája keretében adják át ünnepélyesen a japánoknak. Amennyiben a japán válogatott nem tudna eleget tenni a meghívásnak, a felajánlott összeget egyben, közvetlenül kapja meg a távol-keleti ország szövetsége.