Vágólapra másolva!
Habár április elsején bejelentette a Valcea nőikézilabda-csapatának főszponzora, hogy megvonja a támogatást, Oltchim első embere, Constantin Roibu csütörtökön közölte, a szurkolók és a játékosok kérésére meggondolta magát, és a következő szezonra még vállalja a költségeket.

Nem szűnik meg mégsem a tavaly még BL-döntős román bajnok Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, amelynek főszponzora egy hete még azt jelentette be, megvonja a támogatást. A 3,5 millió eurós költségvetésű együttes idén harmadik edzőjét fogyasztja, kiesett a BL középdöntőjéből, és már lemondott Ioan Gavrilescu is, aki 33 évig töltötte be a klubelnök tisztségét.

Ugyan az Oltchim nevű állami cég komoly adóssággal küzd, vezetője, Constantin Roibu csütörtökön bejelentette, a következő évadra még ad pénzt.

"Sok kézilabda-rajongó és támogató arra kért, vonjam vissza a döntést, ezért döntöttem, egy évig még biztosítom a szükséges forrásokat, hogy a klub folytathassa munkáját" - áll a Roibu által küldött levélben.

A klub csütörtöki közgyűlése egyébként sikertelenül zárult, mert nem sikerült megválasztani Gavrilescu utódját. A nagy esélyesnek tartott Olah Werner ugyanis visszalépett a jelöléstől,

A közgyűlésen megjelent Cristian Gatu, a Román Kézilabda-szövetség elnöke is, aki elmondta, nagyon érdekli a román bajnok sorsa, mert ahogy fogalmazott: "ha az Oltchim Valcea eltűnik, akkor a román női kézilabda összeomlik."