Vágólapra másolva!
Sorozatban hetedszer nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győr, miután a saját pályáján rendezett vasárnapi döntőben 29-21-re legyőzte a 45 percig kitűnően helytálló Debrecent.

női kézilabda Magyar Kupa, döntő:
Győri Audi ETO KC - DVSC-Korvex 29-21 (12-14)
DVSC:
Triffa, Kiss É. (kapusok), Bogdanovics 2, Bognár 1, Borbás, Csáki 1, Dakos 5, Hornyák D. 2, Juhász 4, Kazai 2, Mörtel, Slakta 2, Sopronyi 2, Szabó V., Szilágyi, Varsányi.
Győr: Haraldsen, Pálinger (kapusok), Bradeanu 6 (3), Görbicz 5 (1), Gros 3, Hornyák Á., Kovacsics 1, Kurucz, Mayer 2, Mraviková 3, Orbán, Szölösi, Spiridon 2, Vérten 7.
kiállítás: 12, illetve 6 perc.
hétméteres: 4/0, illetve 6/4.

Minden a győriek sikerét jelezte előre a hazai pályától a teljes bajnoki és MK-sorozatban százszázalékos mérlegig. A tizedik percben ennek megfelelően már 5-2-re vezetett a BL-elődöntő főpróbáján az ETO, és látva a hazaiak lendületét, a DVSC a 13. percben, 7-3-nál időt kért. Ezután csökkent a különbség, és a 21. percben jött az egyenlítés a kényelmessé váló Győr ellen. A szünetig tovább hajtott a hihetetlenül lelkes Debrecen, és kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A fordulás után a vendégek egy kettős emberhátrányt kivédekeztek, ám gólt csak hét perc elteltével tudtak dobni. Fej fej mellett haladt a két együttes, és a 39. percben megint a Győrnél volt az előny (16-15). A Debrecen időt kért, mert támadásban nagyon leállt, két hetest is rontott gyors egymásutánban.

Újra magára talált az ETO, és a hátralévő közel negyedórában nem ismert pardont fokozatosan fáradó riválisával szemben. Folyamatosan nőtt a különbség, és végül nyolc góllal győzött az esélyesebb házigazda. A Győr ezzel sorozatban hetedszer győzött a kupában, ez a bravúr még egyetlen csapatnak sem sikerült.

A négyes döntő legjobb játékosának a győri Görbicz Anitát választották. A legjobb kapus Triffa Ágnes (Debrecen) lett, a torna gólkirálynője pedig Kristina Triscsuk (Alcoa) lett tizenhat találattal.

a harmadik helyért:
Alcoa FKC-RightPhone - Syma-Vác 27-24 (17-15)

A női MK történetének győztesei:
tizenegyszer: Vasas, FTC
hétszer: Győr
ötször: Debrecen, Dunaferr
háromszor: BP. Spartacus
kétszer: Vörös Lobogó, TFSE, Bakony Vegyész
egyszer: Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger, Építők