Vágólapra másolva!
Súlyos anyagi gondokkal küzd a Dunaferr Alexandra férfikézilabda-szakosztálya, amely - nehogy az NB I-es csapata még nagyobb bajba kerüljön - kénytelen visszaléptetni az NB I/B-s együttesét.

A klub csütörtöki közleményében jelzi: mind reménytelenebb a helyzet. Az élvonalban jelenleg utolsó előtti helyen álló gárda szerény kerettel kezdte el a bajnokságot, azután a pénztelenség miatt szinte hétről hétre tovább apadt a sérülésektől is sújtott játékoskeret.

A szerdai, Kecskemét elleni, 33-31-es vereséggel zárult találkozót követően válságtanácskozást tartottak a vezetők, és úgy döntöttek, hogy az NB I/B-ben szereplő korosztályos csapatokat anyagi okokból visszaléptetik a további küzdelemtől. Így aztán az ezekben szereplő játékosokkal már fel tudják tölteni az NB I-es kereteket.

A pénztelenség miatt komolyan felvetődött az az eshetőség is, hogy a Balatonfüred elleni pénteki találkozóra nem megy el az NB I-es csapat, azonban ezt a kényszermegoldást végül elvetették a döntéshozók. A Dunaferr tehát kiáll az alapszakasz utolsó találkozóján.