Vágólapra másolva!
Meglepő eredménnyel zárult a Határtalan Vízilabda Liga nagyváradi fordulója. A nőivízilabda-csapatok számára életre hívott közép-európai ifjúsági kupasorozat harmadik állomásán ugyanis a Kassa diadalmaskodott Honvéd, az utolsó meccsét feladó Zenta és a házigazda előtt.

Kitett magáért a nagyváradi nőivízilabda-csapat a hétvégén megrendezett nemzetközi tornán, amelyet a Határtalan Vízilabda Liga keretében tartottak. A Reggeli Újság információja szerint bár a hazaiak mindhárom mérkőzésüket elveszítették, javuló formát mutattak az első két tornához képest, Orbán Zoltán csapatának sikerült például megszorongatnia az összesített táblázatot vezető Zentát, amelytől öt másodperccel a vége előtt kapott ki, de a Honvéd elleni mérkőzésen is közel állt a meglepetéshez a váradi csapat.

A szombati mérkőzésekre zsúfolásig megtelt a nagyváradi fedett uszoda lelátója, s a hangulatra sem lehetett panasz. Vasárnap viszont félbeszakadt a Zenta-Kassa találkozó, mivel a szerb csapat a játékvezetők ténykedését kifogásolva elhagyta a medencét.

"Miután kikaptunk a Honvédtól, a magyar csapat pedig a Kassától, a felvidéki lányokat kellett a zárómeccsen megvernünk kétgólos különbséggel. Jól is indult a meccs, hiszen 3-1-re vezettünk, ám ekkor a helyi játékvezetők igen furcsán kezdtek el fújni, sajnos a mi kárunkra. Már az előző mérkőzéseken is nagy gondjaink voltak azzal, hogy a legjobbjainkat két negyed alatt szinte kiszórták a bírók, s a kiállítási arány előbb 7:1, majd 6:1 volt az ellenfeleink javára, de nem gondoltuk volna, hogy az utolsó meccsen is hasonló forgatókönyv készül. Vezetésünknél két teljesen érvényes gólunkat nem adták meg, amit még az ellenfél edzője is elismert, majd kiállították a centeremet, s zsinórban két ötméterest ítéltek meg ellenünk. Ekkor döntöttem úgy, hogy nincs értelme tovább szenvedni, s kivezényeltem a vízből a csapatot - nyilatkozta Tóth László, a zentaiak edzője a Magyar Szónak.

A negyedik torna Kassán lesz május 27-28-án.

A torna eredményei:
Nagyvárad - Zenta 4-5
Kassa - Honvéd 11-10
Zenta - Honvéd 8-9
Nagyvárad - Kassa 6-13
Kassa - Zenta 3-0 (megállapított eredmény)
Nagyvárad - Honvéd 10-13

A végeredmény: 1. Kassa 9 pont, 2. Honvéd 6, 3. Zenta 3, 4. Nagyvárad 0.

Különdíjasok:
Gólkirálynő: Doktor Márta (Honvéd)
Legjobb játékos: Daniela Katlovska (Kassa)
Legjobb kapus: Szepesváry Boglárka (Honvéd)

A szervezők a fordulót kísérletképpen együtt rendezték az 1999-es születésű fiúk időközben életre hívott, hasonló versenyével, amelyen a hazai csapat mellett a budafoki Budafóka, illetve a Honvéd PE vett részt.