Vágólapra másolva!
Végig vezetve, magabiztos játékkal ötgólos győzelmet aratott az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata a dán Kolding otthonában a Bajnokok Ligája szombati játéknapján, így az első vagy a második helyen végez a csoportjában, vagyis a nyolcaddöntőben biztos kedvezményezett lesz.

Eredmény, férfi BL, B csoport, 9. forduló:
Kolding (dán) - MKB Veszprém 29-34 (11-16)
v: Din, Dinu (román)
Kolding: Erevik, Petersen (kapusok) - Bols, L. Christiansen 6/1, Forslund 3, Garralda, Jensen 2, Jeppesen, Karlsson 3, Mikkelsen, Nikolics, Öchsler 1, Schnuchel, Söndergaard 4, Spellerberg 6, Toromanovic 4
MKB Veszprém: Fazekas, Liszkai (kapusok) - Császár 6, Eklemovics, Gulyás 1, Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 2, Korazija, Laluska, Lusnyikov, Nagy K., Pérez 4, Sulic 3, Terzic 3, Vilovszki 1, Vujin 12/1
hetesek: 3/1, illetve 1/1
kiállítások: 6, illetve 14 perc

A Veszprém szenzációsan kezdett, a 7. percben már 5-1-re, a 14. percben pedig 9-4-re vezetett. A BL-góllövőlistát vezető Vujin ezúttal is nagyszerűen játszott, szórta a gólokat. Lusnyikov és Császár kiállítását viszont könyörtelenül kihasználta a dán alakulat, és 11-11-re egyenlített Christiansen vezérletével. Egyenlő létszámban megint a Veszprém diktálta az iramot, a szünet előtti hajrában nem kapott újabb gólt - Fazekas remekelt a kapuban -, viszont lőtt ötöt.

A pihenőt követően - ismét létszámfölényben - a Kolding megkezdte a felzárkózást, már az egyenlítésért küzdött, de 17-18 után három veszprémi találat következett. Vujint nem tudták tartani, negyedórával a vége előtt már tízszer volt eredményes, végül 12 találatig jutott.

A hazaiak megpróbálták gyorsítani a játékot, hiszen vészesen fogyott az idő, és nem akart csökkeni a 3-4 gólos különbség. A nagy rohanásba hibák is becsúsztak, így az 52. percben már 28-23-ra vezetett a Mocsai-csapat.

Utolsó rohamra indult a Kolding, amikor Laluskát kiállították. Sorozatban háromszor betaláltak, ám ekkor Jensent küldték ki, és ezzel el is dőlt a fontos két pont sorsa. A végén még Fazekas büntetőt is fogott, így aztán joggal mosolygott a lefújáskor minden vendégjátékos.

A mostani siker azt jelenti, hogy az éllovas Veszprém első vagy második lesz a csoportjában, és egy másik csoport harmadik vagy negyedik helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben úgy, hogy a visszavágó lesz a Veszprém Arénában.

Feltételezve, hogy a Montpellier vasárnap legyőzi a sereghajtó szlovák Tatran Presovot, akkor a franciák elleni jövő vasárnapi, idegenbeli meccsen dől el az első hely sorsa.

A csoport másik szombati mérkőzésén:
Sävehof (svéd) - Hamburg (német) 31-34 (18-18)

Az állás: 1. MKB Veszprém 16 pont, 2. Montpellier 12/8 mérkőzés, 3. Hamburg 11, 4. Kolding 10, 5. Sävehof 2, 6. Tatran Presov 1/8

Vasárnap játsszák:
Montpellier (francia) - Tatran Presov (szlovák) 16.00