Vágólapra másolva!
Az ausztrálok felett aratott négygólos győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a miskolci felkészülési tornán. A világbajnoki csapatát kereső Kemény Dénes szövetségi kapitány együttesében valamennyi találatot a korábbi válogatott alapemberei szerezték.

Volvo-kupa, 1. forduló:
Magyarország - Ausztrália 8-4 (2-1, 3-1, 1-2, 2-0)
a magyar góldobók:
Varga Dénes, Biros, Kiss G. 2-2, Hosnyánszky, Madaras 1-1
Németország-Kanada 12-8 (5-2, 1-2, 2-2, 4-2)

A miskolci Kemény Dénes Sportuszodában a névadó szövetségi kapitány olimpiai bajnoki címvédő legénysége teltház, mintegy ezerötszáz ember előtt szállt vízbe a távoli kontinens legjobbjai ellen, a kínai világbajnokságra való felkészülést szolgáló tornán.

A mérkőzés elején Kásás Tamást csak szabálytalanul tudták szerelni, a megítélt büntetőt Hosnyánszky Norbert vágta a vendégek kapujába, később Biros Péter volt szintén ötméteresből eredményes (2-0). Az olimpiai nyolcadik ausztrálok erejéből egy gólra futotta az első negyedben, elsősorban a magyar kapuban remeklő Gergely Istvánnak köszönhetően.

A második nyolc percben is jól működött a hazai védelem, viszont a támadógépezet akadozott, a játékrész közepéig kellett várni a harmadik magyar gólra, amelyet Kiss Gergely szerzett, majd megúszás végén Varga Dénes lőtte ki a hosszú sarkot (4-1). Később szépített a rivális, de az ifjabbik Varga fivér erre is válaszolt (5-2).

A szegediek ausztrál légiósa, Aaron Younger hozta közelebb az ellenfelet a harmadik negyed elején, Biros megúszásgóllal válaszolt (6-3), amire újabb emberelőnyös ausztrál találat következett (6-4).

A zárónegyedben Kiss újra büntetőből bizonyult eredményesnek (7-4). Pár perccel később Madaras Norbert pattintott az amúgy Gergelyhez hasonlóan jól teljesítő ausztrál kapus hálójába, kialakítva a végeredményt (8-4).

Csütörtökön a német együttessel játszanak a magyarok.