Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfivízilabda-válogatott május végén kezdi meg a felkészülését a nyári, sanghaji világbajnokságra, de az optimális keret kialakításában sokat segíthet már az e héten szerdától péntekig, Miskolcon zajló Volvo-kupa is, mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány az esemény hétfői sajtótájékoztatóján.

Kemény kiemelte, meg akarják nyerni a tornát, amelyen Ausztrália, Németország és Kanada válogatottja vesz még részt. A körmérkőzéses rendszerű viadalt abban az uszodában bonyolítják le, amelynek névadója éppen Kemény Dénes.

A szakvezető kitért rá, hogy kedden még lesz egy előmeccs is, amikor is magyar-kanadai barátságos találkozót tartanak Debrecenben, így a héten összesen négy mérkőzés szolgálja azt a kapitányi törekvést, hogy tisztuljon a kép. Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy a közös gyakorlásokba ismét bekapcsolódott háromszoros olimpiai bajnokok, Kiss Gergely és Kásás Tamás is példamutató módon tréningeznek, akárcsak a korábbi esztendőkben tették ezt.

Martin György, a vízilabda-szövetség elnöke elmondta, hogy a Volvo Autó Hungáriával hosszú távú együttműködést folytatnak, az idei már az ötödik torna, amely a - támogatását erre az évre tíz százalékkal megnövelő - cég nevét viseli.

Az autós cég marketingigazgatója, Sztárcsevity Andrea megerősítette, hogy a gazdasági válság ellenére egy pillanatra sem fordult meg a fejükben, hogy megszüntessék a vízilabda támogatását, sőt, hangsúlyozta, még sokáig folytatni akarják a szponzorációt. Bejelentette továbbá, hogy a miskolci tornán születő minden gól után nettó 50 ezer forintot utalnak át a szövetségnek azzal a megkötéssel, hogy a teljes összeget a hazai sportági utánpótlásra kell fordítani.

A program, szerda:
Kanada - Németország 17 ó
Magyarország - Ausztrália 19 ó

csütörtök:
Ausztrália - Kanada 17 ó
Magyarország - Németország 19 ó

péntek:
Németország - Ausztrália 17 ó
Magyarország - Kanada 19 ó