Vágólapra másolva!
A tavaly bajnoki címet szerzett Zalaegerszeg férfikosárlabda-csapata közleményben jelezte, hogy nem tudja fizetni a továbbiakban a játékosokat és az edzőket, így bárki szabadon távozhat a klubtól, amely ugyanakkor nem lép vissza a bajnokságtól.

"Szándékaink ellenére nem tudtunk 2011. február 15-ig játékosainknak és edzőinknek olyan pénzügyi garanciákat felmutatni, amelyek a feléjük fennálló tartozásaink érdemi mértékű csökkentése mellett a szezon kiegyensúlyozott befejezését is szavatolná" - áll a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben.

A ZTE vezetősége úgy véli, hogy nem állhat a játékosok és az edzők útjába, ha távozni szeretnének. "Az átigazolási időszak 2011. február 18-i lejártára tekintettel nem tartanánk etikusnak, ha jelen helyzetben bármely játékosunkat megakadályoznánk abban, hogy stabilabb pénzügyi háttérrel bíró egyesülethez igazoljon. Ezen okok miatt úgy döntöttünk, hogy bár egyetlen játékosunk szerződésének felbontását sem kezdeményezzük, nem gördítünk akadályt esetlegesen más klubhoz történő távozásuk elé."

Az anyagi nehézségek ellenére a klub nem lép vissza a bajnokságtól, és reméli, hogy sikerrel zárulnak a jelenleg is zajló befektetői tárgyalások. "Döntésünk természetesen nem jelenti a Zalakerámia ZTE KK csapatának visszalépését a bajnoki küzdelmektől, az idényt a klubnál maradó játékosokkal természetesen sportemberhez méltóan legjobb tudásunk szerint folytatjuk. A klub vezetősége továbbra is tárgyal lehetséges új támogatók bevonásáról és a társaság tulajdonosaival a pénzügyi helyzet rendezéséről" - zárul a kommuniké.

A ZTE jelenleg ötödik a bajnokságban.