Vágólapra másolva!

Kilencet ütött az Islanders a Pingvineknek

Potyogtak a gólok az NHL, az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján a New York Islanders pályáján, ahol a hazai nézők nagy örömére az egy tucatból kilencet is a Szigetlakók jegyeztek, s csak hármat a vendég Pittsburgh Penguins hokisai, akik közül Sidney Crosby továbbra is hiányzik.

Az agyrázkódással kezelt Crosby jelezte: bízik a visszatérésben, ám csak akkor vállalja a szereplést, ha teljesen tünetmentes lesz.

"Remélem, még ebben a szezonban játszhatok, de lehetetlen megmondani, mikor" - fogalmazott a 23 éves sztár, aki előbb január elsején a Washington elleni nyitottpályás Winter Classicon, majd 5-én, a Tampa Bay ellen szenvedett fejsérülést, s ezt követően dőlt ki a sorból, azóta harcképtelen. Így aztán az észak-amerikai profi liga január 30-i All Star-gáláját is lemondta, pedig ő kapta a legtöbb szurkolói szavazatot.

A Pittsburgh-ben egy másik világsztár, az orosz Jevgenyij Malkin ebben a szezonban már nem léphet pályára térdszalagszakadás miatt, egy harmadik center, Mark Letestu pedig másfél hónapig nem játszhat, ugyancsak térdoperáció miatt.

Kitett magáért a Detroit Red Wings, amelynek játékosai féltucatszor vették be a házigazda Boston Bruins kapuját. A Columbus Blue Jackets otthonában ugyanakkor csupán egyetlen gólra tellett a Colorado Avalanche-től, jóllehet a denverieknél ezúttal az NHL korábbi legértékesebb jégkorongozója, Peter Forsberg is játszott.

Segíteni azonban nem tudott a Stanley-kupa-győztes svéd légiós sem, aki háromévnyi szünetet követően tért vissza a profi ligába. A kétszeres olimpiai és világbajnok, 37 éves Forsberg 13 idényt húzott le az NHL-ben, ebből tizenegyet a Colorado hokisaként.

eredmények:
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 9-3
Boston Bruins - Detroit Red Wings 1-6
New Jersey Devils - San Jose Sharks 2-1
Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche 3-1
Atlanta Thrashers - New York Rangers 3-2
St. Louis Blues - Minnesota Wild 4-5 - szétlövés után
Dallas Stars - Chicago Blackhawks 4-3 - szétlövés után
Calgary Flames - Anaheim Ducks 4-5 - szétlövés után