Vágólapra másolva!
A Ferencváros minimális hátrányba került a világsztárokkal felálló dán Viborg otthonában a nőikézilabda-KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így megőrizte esélyét a továbbjutásra a BL címvédője ellen.

Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Viborg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-33 (19-18)
Viborg, 1674 néző
gól: Grit Jurack 7, Marit Malm Frafjord 6, Gorica Acimovic 6, Mouna Chebbah 4, Rikke Skov 3, Henriette Mikkelsen 3, Anja Althaus 3, Maja Savic 2, illetve Zácsik Szandra 11, Szucsánszki Zita 7, Kovacsicz Mónika 7, Tomori Zsuzsanna 5, Szamoránsky Piroska 2, Szádvári Krisztina 1
kiállíáts. 4 illetve 4 perc

A Viborg megnyerte a Bajnokok Ligája előző két kiírását, ám a mostani sorozatból kiesett, és átkerült a KEK-be. Az FTC-t sok sérülés és betegség hátráltatta a felkészülésben, de így is bizakodóan várta a párharcot.

Az első félidő végig szoros volt, egy-két góllal vezetett hol az egyik, hol a másik gárda. Támadásban Szucsánszki és Zácsik remekelt, a dán alakulat pedig főleg gyors indításokból volt eredményes.

A szünet után gyorsan meglépett a Viborg 25-21-re, de sikerült egyenlítenie a magyar csapatnak, és a folytatásban ismét fej fej mellett haladt a két gárda. A végül 34-33-as vereséggel az FTC-nek komoly esélye maradt a továbbjutás kiharcolására az egy hét múlva esedékes népligeti visszavágón.