Vágólapra másolva!
Váratlan fordulattal a CO Zagreb férfikézilabda-csapatának vezetősége menesztette Nenad Kljaic edzőt. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a szakember nem rendelkezik edzői licenccel, a Sportske Novosti viszont úgy értesült, Kljaic bűne az volt, hogy a svédországi vébén élesen kritizálta a horvát válogatott szövetségi kapitányát, Slavko Goluzát.

A horvát CO Zagreb férfikézilabda-csapatának közleménye szerint azonnali hatállyal elbocsátották posztjáról az eddigi vezetőedzőt, Nenad Kljaicot.

A Kézi.hu úgy tudja, a magyar válogatott beállósát, Gál Gyulát is foglalkoztató klub szerdán nevezi meg az utódot, aki a Zdravko Zovko, Ivica Obrvan, Slavko Goluza hármasból kerülhet ki.

Ez azért pikáns, mert Kljaic a világbajnokság ideje alatt élesen kritizálta a horvát válogatottat végül ötödik helyig vezető Goluzát. A szövetségi kapitány erre azt válaszolta, hogy csak olyan edzőnagyságoktól fogad el kritikát, mint Lino Cervar és Zvonimir Serdarusic.

A lap az elbocsátást hivatalosan azzal magyarázza, hogy Kljaicnak nincsen megfelelő edzői licence, ellenben a Sportske Novosti úgy értesült, Kljaic éppen a horvát szövetségi kapitány kritizálásával érdemelte ki a büntetést.

A CO Zagrebet hosszú ideig Lino Cervar irányította, majd a mester lemondását követően, 2009 februárjától Senjanin Maglajlija és Mirko Basic vitte tovább a csapatot. Őket azonban 2010 márciusában, a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő előtt felállították a kispadról, és a helyüket foglalta el Kljaic.