Vágólapra másolva!

Lidström csapata nyerte az NHL All Star-gáláját

A Nicklas Lidström vezette csapat 11-10-re legyőzte Eric Staal együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hagyományos All Star-gáláján, amelynek legértékesebb játékosa a vesztes alakulatban szereplő Patrick Sharp lett.

Eredmény, NHL, 58. All Star-mérkőzés:
Lidström-csapat - Staal-csapat 11-10 (4-4, 3-2, 4-4)
gól
: Kopitar (11., 31.), Byfuglien (14.), Eriksson (17., 59.), Duchene (17.), Stamkos (35.), Briere (36., 50.), Toews (51.), St. Louis (54.), illetve Ovecskin (1.), Stastny (3.), Elias (4.), Giroux (6.), Sharp (22.), Letang (27., 49.), E. Staal (44., 60.), Nash (56.)

A gálák történetében először fordult elő, hogy két kijelölt csapatkapitány maga válogathatta össze csapatát. A gálának otthont adó Carolina Hurricanes csatára, Eric Staal volt az egyik, míg a világ pillanatnyilag legjobb védője, Nicklas Lidström (Detroit Red Wings) a másik főnök.

Az All Star-meccs első hat percében Staalék négy gólt is lőttek, ám a rivális szintén hat perc alatt, még a szünet előtt egyenlített.

Nem volt meglepetés a gólfesztivál, hiszen ezeken a találkozókon még véletlenül sem ütköznek vagy védekeznek keményen, agresszíven a játékosok, így aztán a kapusok gyakorta kiszolgáltatott helyzetbe kerültek.

A második harmadban a Staal-együttes két góljára hárommal válaszolt az ellenfél. A szlovén Kopitar volt az első duplázó.

A záró felvonásban Eric Staal maga egyenlített. Duchene büntetőjét Lundqvist lábbal védte, így maradt a 7-7. Letang révén megint Staaléknél volt a vezetés, de csak rövid ideig, mert Briere is duplázott, és a címvédő Chicago csatára, Toews is beköszönt.

A hajrában még újabb gólok estek, és végül Lidströmék diadalmaskodtak a látványos, gólgazdag gálameccsen.