Vágólapra másolva!
A görög Vuliagmeni  felett aratott kétgólos győzelemmel kezdte meg szereplését péntek este a férfivízilabda LEN-kupa második selejtezőkörében az FTC, amely az egyik franciaországi négyes tagjaként, Nizzában szerepel.

eredmény, 2. selejtezőkör, G csoport, 1. játéknap:
FTC-Fisher Klíma - Vuliagmeni (görög) 11-9 (3-2, 2-3, 3-2, 3-2)

Sikerével a Ferencváros hatalmas lépést tett célja elérése, a csoportgyőzelem megszerzése felé. Az elsőség azért is fontos, mert a második számú európai pólós sorozat eme szakaszában már számít a helyezés, tudniillik a folytatásban a csoportjukat megnyerőket a - már egyenes kieséses, oda-visszavágós rendszerű - nyolcaddöntőben egy csoportmásodikkal, elvben tehát gyengébb ellenféllel sorsolják össze.

A nizzai selejtező második napján, szombaton az FTC a német ASC Duisburggal találkozik (18.30 ó). A négyes negyedik tagja a házigazdák csapata, az Olympic Nice.

Akárcsak az FTC, a Honvéd is győzött péntek este a LEN-kupa második selejtezőkörében: a Kőér utcaiak a marseille-i négyesben a spanyol Terrassa együttesét verték meg hat góllal.

eredmény, 2. selejtezőkör, I csoport, 1. játéknap:
Groupama-Honvéd - CN Terrassa (spanyol) 15-9 (2-3, 5-1, 3-1, 5-4)

Az elején kiválóan tartották magukat a spanyolok, csak a második negyedtől tudta érvényre juttatni akaratát a magyar együttes - tudta meg Novák Ferenc szakosztály-vezetőtől az MTI. A csapat legjobbja Szivós Márton volt, aki egymaga ötször talált be, de Tóth Márton is kitett magáért, hiszen négy gólt lőtt. A Honvéd szombaton (18.15) a kvartett leggyengébbnek számító gárdája, a német Esslingen ellen folytatja franciaországi szereplését.