Vágólapra másolva!
Nehéz feladat vár a két magyar nőikézilabda-csapatra a hétvégén a Bajnokok Ligájában. A Debrecen otthon fogadja a spanyol Itxako Navarrát, míg az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Győr a még hibátlan Krim Ljubljana otthonába látogat. A szlovének úgy vélik, eljött az idő, hogy végre nem csak megszorongassák, de le is győzzék a magyar bajnokot.

A legrangosabb európai kupasorozatban korábban hat alkalommal találkozott egymással a Győr és a Ljubljana nőikézilabda-csapata, de a szlovénoknak még sohasem sikerült nyerniük. Az elmúlt két évben három vereség mellett egy döntetlent sikerült kicsikarni, a nyári, legutóbbi egymás elleni barátságos mérkőzés is 33-33-ra végződött.

"Számunkra a győzelem lehetősége a legnagyobb motiváció" - jelentette ki a Ludmila Bodnyeva, a Krim orosz beállósa a Siol.net portálnak nyilatkozva. "Legutóbb döntetlent játszottunk a magyar csapattal, kétszer nagyon közel álltunk a győzelemhez, s csak szoros meccsen szenvedtünk vereséget, így itt az idő, hogy végre mindkét pontot begyűjtsük. A tény, hogy nem nyertünk még a Győr ellen, nem gátol bennünket, ez is csak egy meccs lesz a sorozatban."

A ljubljanaiak örömét csupán az ronthatta el, hogy a hétvégi, Zvezda Zvenyigorod elleni győzelem során elveszítették másik beállósukat, Dragana Cvijicet, akire térdműtét és féléves kihagyás vár.

A Siol.net interjút készített Ana Grosszal is, aki a nyáron éppen Ljubljanából szerződött a magyar bajnokhoz. Gros elmondta, néha honvágya van, de jól érzi magát Győrben, ahol elsősorban támadásban számítanak rá. Szerinte a magyar kézilabdastílus teljesen más, mint a szlovén, a nyelv nagyon nehéz, egy-két szót már megért, de heti két alkalommal nyelvtanárhoz jár.

"Láttam a Krim mindkét korábbi mérkőzését, a csapat mindkétszer tökéletes játékot produkált. ettől függetlenül nyerni megyünk Ljubljanába" - nyilatkozta az ETO jobbátlövője.


"Remélem, nagy változásnak lehetünk tanúi szombaton. A pontok szinte duplán számítanak az idegenbeli rangadón, hiszen ha nyerni tudnánk, megnőnének továbbjutási esélyeink" - mondta Konkoly Csaba, a Győr vezetőedzője.

A hétvégi program, 3. forduló, B csoport:
szombat, 15.00: HC Leipzig - Hypo NÖ
vasárnap, 15.00: DVSC-Korvex - Itxako (tv: Viasat3, élő)

A B csoport állása:
1. HC Leipzig 4
2. Itxako RD Navarra 2
3. DVSC-Korvex 2
4. Hypo NÖ 0

D csoport:
szombat, 18.30: RK Krim - Győri Audi ETO KC (tv: Viasat3, élő)
vasárnap, 14.00: Zvezda - HC Podravka Vegeta

A D csoport állása:
1. RK Krim 4
2. Győri Audi ETO KC 2
3. Zvezda 2
4. HC Podravka Vegeta 0