Vágólapra másolva!
Háromgólos vereséget szenvedett vasárnap a Győr nőikézilabda-csapata a Zvenyigorod vendégeként Oroszországban, a Bajnokok Ligája csoportszakaszának első fordulójában. Spiridon nélkül csak hellyel-közzel tartotta magát a magyar csapat.

Női BL, D csoport, 1. forduló:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - Győri Audi ETO KC 31-28 (17-14)

Nem játszott látványosan jobban az orosz csapat, de az első félidő első felében kiharcolt előnyét gyakorlatilag végig megtartotta. A győriek vezetőedzője, Konkoly Csaba 8-4-nél kért időt először, ezzel segített is alakulatának, a némileg feljavuló védekezés nyomán jött felzárkózás azonban nem volt teljes, elmaradt az egyenlítés, sőt a szünetig ismét nőtt a különbség, mégpedig háromgólosra.

Ez aztán a második játékrész elején egy darabig meg is maradt, mindkét oldalon egyforma ritmusban estek a gólok. Öt-öt után viszont az oroszok megint egy kicsit elléptek, így egyre kevesebb esély volt a fordításra, már csak azért is, mert hiányzott az ehhez szükséges átütőerő a győriek akcióiból. A sérült Simona Spiridon hiányát is megérezte a magyar csapat, amely ugyan hellyel-közzel tartotta a lépést, de nem volt képes elbizonytalanítani ellenfelét. Az együttes legeredményesebb játékosa Görbicz Anita volt kilenc góllal.

A győriek jövő vasárnap a horvát Podravka Koprivnicát fogadják.

Podravka Koprivnica (horvát) - Krim Ljubljana (szlovén) 30-35 (16-19)

B csoport, 1. forduló:
szombaton játszották:
DVSC-Korvex - Hypo NÖ (osztrák) 22-21 (13-7)
Itxako Navarra (spanyol) - HC Leipzig (német) 23-24 (12-14)

A debreceniek jövő szerdán Lipcsében lépnek pályára. A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe.