Vágólapra másolva!
Az Eger férfivízilabda-csapata bekerült az Euroliga legjobb 16 együttese közé, miután vasárnap, a G csoportban 3 góllal legyőzte a francia CN Marseille-t. Ezzel a hevesi gárda csoportmásodikként lett főtáblás, mivel a horvát Mladost Zagreb tökéletes mérleget produkálva a kvartett befejező mérkőzésén a házigazda német Spandau 04-et is elpáholta.

Euroliga, G csoport, 2. selejtezőkör, 3., utolsó játéknap:
ZF-Eger - CN-Marseille 11-8 (2-1, 4-1, 4-2, 2-3)
a magyar góldobók:
Hosnyánszky, Varga 3-3, Biros, Kovács G., Feltham, Kis G., Bundschuh 1-1

A vasárnap délelőtti találkozón álmosan kezdett a magyar együttes, a franciák 3-1-re elhúztak. Ráadásul Kevin Grahamet, az egriek egyik légiósát a második negyed előtti ráúszást megelőzően cserével végleg kiállították. A kanadai játékos hátán lévő kenőcs síkossága adott okot a furcsa bírói döntésnek.

A pénteki nyitónapon a zágrábiaktól elszenvedett egygólos vereség (12-13) miatt győzelmi kényszerben játszó egriek az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert vezérletével a második negyed végére fordítottak. Az előnyt a mérkőzés végéig sikerült megtartani. Varga II. Zsolt és Hosnyánszky 3-3 gólt szerzett, de a háromszoros ötkarikás aranyérmes kapus, Szécsi Zoltán teljesítményére sem lehetett panasz.

A ZF-Eger két győzelemmel - az elsőt szombaton szerezte a berliniek elleni 9-5-tel - és egy vereséggel immár negyedik alkalommal jutott be az Euroliga legjobb 16 csapata közé.

Ugyanezt a bravúrt a másik EL-selejtezős magyar csapat, a Szeged már szombat este végrehajtotta azzal, hogy a nyitány sikerét követően (11-6 pénteken a házigazda szerb Vojvodina ellen) az orosz Kazanyt is legyőzte (10-8).