Vágólapra másolva!
A Ferencváros férfivízilabda-csapata a pénteki győztes bemutatkozást követően  (14-8 az orosz Dinamo Moszkva ellen), szombaton mindkét mérkőzését megnyerte a LEN Kupa németországi selejtezőcsoportjában: a zöld-fehérek a görög Patrasz elleni, délelőtti háromgólos siker (10-7) után gyakorlatilag elsöpörték északír ellenfelüket.

Eredmények, férfi LEN Kupa, 1. selejtezőkör, C csoport, 2. játéknap:
FTC-Fisher Klíma - Patrasz (görög) 10-7 (4-1, 4-2, 1-2, 1-2)
FTC-Fisher Klíma - Belfast (északír) 22-3 (6-0, 5-1, 6-1, 5-1)

A C csoport stuttgarti küzdelmeiben az FTC-re szombat délben a Patrasz várt, s - akárcsak pénteken az orosz Dinamo Moszkva (14-8) - a görög csapat legyűrése sem okozott gondot Ambrus Tamás alakulatának, amely 8-3-as vezetésről engedte közelebb magához riválisát anélkül, hogy egy pillanatig is veszélyben forgott volna sikere. A zöld-fehéreknél Weszelovszky László játszott a legeredményesebben, aki háromszor is betalált a Patrasz kapujába.

A délutáni mérkőzés még edzőmeccsnek se nagyon felelt meg a találkozó, annyira nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Ambrus Tamás legénysége gyakorlatilag akkor lőtt gólt, amikor akart, s a végeredmény nem is lehetett más, mint KO-t érő győzelem. A népligeti alakulat tagjai közül különösen kitett magáért a Ferencváros egyik friss szerzeménye, a világbajnok horvát Aljosa Kunac, aki egymaga 8 ízben vette be a belfastiak kapuját.

A már továbbjutott FTC a vasárnapi zárókörben a vendéglátó Esslingen gárdájával csap össze (12.00).