Vágólapra másolva!
Az egykori világválogatott kézilabdázó Pásztor István szerda délelőtt, Veszprémben halálos közlekedési balesetet okozott, amikor a motorjával elgázolt egy 80 éves, zebrára kilépő férfit. A balatonfüredi klub csapatkapitánya - az ügyvédje szerint - nem ivott alkoholt, és "emlékezete szerint" nem hajtott gyorsan.

A Naploonline.hu értesülései szerint Pásztor István Veszprémben egy félpályás útlezárásnál, egy viaduktnál pirosat kapott, s amikor zöldre váltott a lámpa, elsőnek hagyta el a hidat. A világválogatott kézilabdázó piros Ducati márkájú motorjával haladt, amikor lelépett az idős férfi a gyalogátkelőre, a Völgyhíd felől a belvárosba tartó balszélső észrevette a neki jobbról a zebrára lépő férfit, erősen fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A 80 éves férfit a helyszínen a mentők próbálták újraéleszteni, azonban már nem tudtak rajta segíteni. Pásztort kisebb sérülésekkel szállították kórházba, ám végül az ütközést karcolásokkal megúszta.

Varga Attila, a kézilabdázó ügyvédje szerint a baleset körülményeit a rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja. "A kézilabdázó gondatlan cselekményt követett el, alkoholt nem fogyasztott. Emlékezete szerint nem lépte túl a megengedett sebességet, de ő maga is megsérült, sokkos állapotba került. Beszéltem az edzőjével, Sótonyi Lászlóval, és annyi bizonyos, hogy a sportoló egy-két napig pihen, majd orvosi és pszichológiai vizsgálat alapján lehet eldönteni, hogy akár terápia jelleggel is, folytassa az edzésmunkát, valamint pályára lépjen a következő bajnoki mérkőzésen a PLER KC ellen" - nyilatkozta a Naplónak az ügyvéd.

A ceglédi születésű, 39 esztendős Pásztor István 215-szörös válogatott, olimpiai és világbajnoki negyedik helyezett, Európa-bajnoki hatodik. A balszélső 15 évig állt az MKB Veszprém KC alkalmazásában, ezalatt tizenkétszer lett magyar bajnok, tizenegyszeres Magyar Kupa-győztes és 2002-ben Bajnokok Ligája döntőt is játszott, 2008-ban KEK-et nyert. Az év játékosának választották 1996-ban, 1999-ben és 2001-ben. 2008 nyarán igazolt Balatonfüredre, azóta a fürediek csapatkapitánya és meghatározó játékosa.