Vágólapra másolva!
Nagy különbségű győzelemmel folytatta szereplését a magyar férfivízilabda-válogatott a Vodafone-kupán: Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttese - az olaszok pénteki legyőzését követően - a németek felett diadalmaskodott hat góllal a Margitszigeten.

Eredmény:
Magyarország - Németország 15-9 (6-2, 4-1, 4-3, 1-3)
a magyar góldobók:
Varga Dániel 4, Madaras, Szivós 3-3, Varga Dénes 2, Hosnyánszky, Vámos, Török 1-1

Az augusztus 29. és szeptember 11. közötti, zágrábi Európa-bajnokságot az egymás elleni csoportmérkőzéssel kezdő magyar és német válogatott úgy szállt vízbe a Hajós uszoda 50-es medencéjében, hogy a nyitónapon egyformán győzött: a hazaiak Olaszországot verték 9-8-ra, a németek alakulata pedig a világbajnoki ezüstérmes spanyolokat 8-7-re. Vagyis a szombati ütközet győztese nagy lépést tehetett a torna megnyerése felé.x

A németek korábban - jó másfél évtizeden át - képtelenek voltak felülkerekedni a magyar csapaton, ám a közelmúltban véget vetettek ennek a számukra negatív sorozatnak, amikor is a júliusi, olaszországi tornán, Siracusában meglepetésre ők győztek 11-9-re.

Volt tehát miért visszavágnia a Kemény-csapatnak, még akkor is, ha a váratlan kudarcot követően nem sokkal Hosnyánszky Norberték barátságos mérkőzéseken már két ízben is (Szolnokon 11-5-re, Békéscsabán 13-8-ra) revánsot vettek.

Az örökmérleg persze így is nyomasztó magyar fölényről árulkodik, hiszen a pólóstatisztika szerint a 18 döntetlen mellett a 23 német sikerrel szemben nem kevesebb, mint 91 alkalommal nyert Magyarország.

A margitszigeti összecsapást a hazai együttes rosszul kezdte: védekezési hiba után a németek szereztek vezetést, Varga Dániel azonban szinte azonnal válaszolt, pattintott lövést zúdítva a kapuba - kétszer egymás után, ugyanonnan, ugyanúgy (2-1). Madaras Norbert balkezes bombája pedig már biztos vezetést jelentett (3-1). A különbség őrzéséről (4-2), majd növeléséről Varga Dénes gondoskodott, aki parádés gólt lőtt alkalmi centerként, s megúszásból (5-2) egyaránt. A csattanót mégis a báty, Dániel harmadik találata szolgáltatta az első szünet előtt négy másodperccel, ötméteresből (6-2).

A parádés rajtot a második nyolc percben hasonló követte, hiszen a vendégek szépítése után Hosnyánszky Norbert váratlan távoli löketével, Madaras duplájával, s a szintén balkezes Vámos Márton közeli felső sarkosával 10-3-ra alaposan elhúzott a hazai gárda.

A hatalmas fölényt tükröző különbséget az ezen az estén megállíthatatlan Varga Dániel növelte a harmadik játékrész bevezetőjeként (11-3), Szivós Márton találataival kétszer is kilencre nőtt az előny (12-3, 13-4), majd az ő mesterhármasával lett két számjegyű a különbség (14-4). A sokkból nehezen éledő vendégek a negyed végére azért valamennyire kozmetikázni tudtak a megszégyenítő helyzeten (14-6).

A záró játékrészben a németek megszerezték hetedik góljukat is, amire Török Béla pimasz ejtéssel válaszolt (15-7). A vége aztán 15-9 lett, s a hatgólos siker, a tizenegy akciógól magyar szempontból egyáltalán nem rossz előjel a két csapat jövő vasárnapi Eb-nyitánya előtt.

A szombati játéknap másik mérkőzésén:
Spanyolország - Olaszország 10-8 (3-3, 2-0, 2-3, 3-2)

pénteki eredmények:
Magyarország - Olaszország 9-8 (2-3, 3-1, 2-1, 2-3)
Németország - Spanyolország 8-7 (1-2, 2-2, 2-1, 3-2)

A vasárnapi program:
Németország-Olaszország 9.45
Magyarország - Spanyolország 11.15