Vágólapra másolva!

Hatszor követett el egy hibát a nőipóló-csapat

A magyar nőivízilabda-válogatott második mérkőzésén is vereséget szenvedett az Új-Zélandon zajló Világkupán, miután három góllal kikapott a kínai csapattól. Petrovics kapitány szerint egy hibát követett el csapata: egygólos hátrányban kihagyott hat százszázalékos helyzetet.

A két együttes legutóbb július elején találkozott, ráadásul kétszer is, s míg a Világliga Szuperdöntőjének selejtezőjében a magyarok nyertek 11-7-re, a helyosztón már Kína válogatottja diadalmaskodott 8-7-re. Ezúttal megint az ázsiaiak voltak a jobbak, noha a nvv.hu beszámolója szerint alapvetően kiválóan játszott a csapat, s két perccel a vége előtt még kínálkozott esély a döntetlenre is.

"Egy mondatban össze tudom foglalni az egész mérkőzést: nagyon jól játszottunk, maximumot hozta ki magából a csapat, de egy óriási hibát elkövettünk, hogy egygólos hátrányban hat százszázalékos helyzetet hagytunk ki. Ebben az összeállításban, ilyen régóta nem változó csapatok ellen ez a maximum most, csak a helyzeteket be kellene lőni, kulcspillanatokban megint nem tudtuk érvényesíteni az akaratunkat" - értékelt a honlapon Petrovics Mátyás szövetségi kapitány.

Az együttest kedden a kanadai csapat verte 14-10-re, csütörtökön pedig a görögökkel találkozik.

Világkupa, 2. forduló:

A csoport:
Kína - Magyarország 11-8 (4-1, 2-4, 2-1, 3-2)
a magyar gólszerzők: Valkai 3, Drávucz 2, Bujka 2, Menczinger 1

A további program (közép-európai idő szerint):
Magyarország - Görögország csütörtök, 5.00 óra