Vágólapra másolva!

NBA: főcsoport-elődöntős a Cleveland és a Boston

A Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics is győzött kedden, így mindkét csapat továbbjutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első fordulójából.

Az alapszakaszgyőztes Cleveland vezére, LeBron James fájó könyökkel 19 pontig, 10 lepattanóig és 9 gólpasszig jutott, míg a búcsúzó Chicagóban Derrick Rose 31 ponttal remekelt.

A Lovagok következő ellenfele, a Boston főként a 24 pontos Ray Allennek köszönheti negyedik diadalát a Miami ellen, amelyben Dwyane Wade 31 pontot dobott. A kiesett floridaiak sztárja a nyáron várhatóan szabadügynök lesz, azaz talán utolsó meccsét játszotta a Hőségben.

A címvédő Los Angeles Lakers úgy múlta felül harmadszor a rájátszásban újonc Oklahomát, hogy a 13 pontos Kobe Bryant csak három negyedet játszott. A Lakersben Pau Gasol 25, Andrew Bynum 21 pontot szerzett, míg az első 13 mezőnykísérletüket elrontó vendégeknél az alapszakasz mesterlövésze, Kevin Durant csak 17 pontra volt képes.

Otthon szépített 3-2-re a Dallas a San Antonio ellen, a találkozó hőse a Vándorokat erősítő Caron Butler lett 35 ponttal. Az NBA történetében még csak nyolcszor fordult elő, hogy egy csapat 1-3-ról fordított a playoffban.

Eredmények, rájátszás, főcsoport-negyeddöntő:

Keleti főcsoport:
Boston Celtics (4.) - Miami Heat (5.) 96-86
A párharc végeredménye: 4-1 a Boston javára.

Cleveland Cavaliers (1.) - Chicago Bulls (8.) 96-94
A párharc végeredménye: 4-1 a Cleveland javára.

Nyugati főcsoport:
Dallas Mavericks (2.) - San Antonio Spurs (7.) 103-81
A párharc állása: 3-2 a San Antonio javára.

Los Angeles Lakers (1.) - Oklahoma City Thunder (8.) 111-87
A párharc állása: 3-2 a Lakers javára.