Vágólapra másolva!

A Clevelandet és a Lakerst is elverték az NBA-ben

A Cleveland Cavaliers és a címvédő Los Angeles Lakers is vereséget szenvedett idegenben az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának legutóbb játéknapján, ezzel együtt mindkét csapat vezet a párharcában.

A Cleveland Chicagóban maradt alul csütörtökön, mégpedig úgy, hogy a negyedik negyedre felhalmozott 13 pontos előnyükből a hazaiak kettőt megőriztek a végére. Egészen pontosan Mo Williams hárompontosa nyomán a Cleveland egy pontra felzárkózott, majd miután a Chicago büntetőből egyszer eredményes volt, a vendégalakulat akár meg is nyerhette volna a mérkőzést, de Anthony Parker félpályáról nem talált a gyűrűbe. A Chicago a harmadik negyedben már 21 ponttal is vezetett.

A hazaiaknál Derrick Rose 31, míg a másik oldalon LeBron James 39 pontig jutott. A Los Angeles Oklahoma Cityben kapott ki, a hazaiak legjobbja Kevin Durant volt 29 ponttal és 19 lepattanóval.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, Keleti Főcsoport:
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 108-106
Az állás: 2-1 a Cleveland javára

Nyugati főcsoport:
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 101-96
Az állás: 2-1 a Lakers javára

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 89-108
Az állás: 2-1 a Phoenix javára

A houstoni Aaron Brooks fejlődött a legtöbbet

A szakírók szavazatai alapján Aaron Brooks fejlődött a legtöbbet egy évvel korábbi teljesítményéhez képest.

A Houston Rockets 25 éves irányítója az alapszakaszban átlagosan 19,6 pontot szerzett, vagyis 8,4-gyel többet, mint a megelőző idényben. Emellett mérkőzésenként 5,3 gólpassza volt és 2,6 lepattanót gyűjtött be. Ő a hatodik olyan játékos az NBA történetében, aki egy szezonon belül legalább 200 hárompontos kísérletét értékesítette és minimum 400 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe csapattársait. Mögötte az oklahomai Kevin Durant végzett a második, a San Antonió-i George Hill pedig a harmadik helyen.